Gerendai: Látogatói csúcsot hozott a Lupa

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 15. 14:00

Hamarosan vége a strandszezonnak, de a Lupán folytatódik az élet. A Horgászcentrumban felpörög az őszi pecaszezon, míg a wakeboard pályák a tervek szerint egész novemberig kínálnak majd élményeket a sportág szerelmeseinek.

Ráadásul a Lupa-tó partja egy nagyszabású sporteseménynek is helyt ad még az ősszel. Október 17-én a futók vehetik majd birtokukba a Lupát, ahol immár második alkalommal rendezik meg a tó körül a Lupa Beach Run versenysorozatot, új pályával, új versenyközponttal és jobbnál jobb programokkal. A fedett és téliesített rendezvényház pedig egész évben várja azokat, akik egy egyedi környezetben szeretnének nagyobb rendezvényeket tartani.

Gerendai Károly, a Lupa Beach megálmodója, elmondta, hogy bár a nyár rossz idővel indult, amint megjött a meleg, kifejezetten sokan választották Budapest tengerpartját.

Idén 25 ezerrel többen látogattak el a Lupára, mint 2019-ben

Fotó: LUPA

„A nyár első harmadában a katasztrofális időjárás miatt – a vízi- és beachsportok szerelmesein túl – szinte alig volt strandvendégünk, az utolsó bő két hónapban azonban nincs okunk panaszra, hiszen a vendégeink száma meghaladta a tavalyi összlátogatószámot is. Míg 2019-ben 150 ezer látogatónk volt, idén ennél még 25 ezerrel többen jöttek el a Lupára”– mondja Gerendai.

„A Lupa Beach egyedi látványvilága, hangulata és minőségi szolgáltatásai jó alternatívát nyújtottak azoknak, akik idén nem a tengert választották. Úgy látjuk, hogy a folyamatos fejlesztéseink is kedvező fogadtatásra találtak és a látogatók évről évre, egyre jobban megkedvelik a Lupát.” Gerendai kiemelte, hogy idén jelentősen megnőtt a családosok száma és a sportolók aránya.

Budapest tengerpartja egy nyár végi akcióval búcsúztatja az idei strandszezont: azok, akik még „tengerparti hangulatban” töltenék az utolsó meleg napokat, fél áron léphetnek be a Lupa-tó strandjaira, sőt fél áron kóstolhatják meg a nyitva tartó büfék szezonvégi kínálatát is.