Gerillamarketinggel is toborozzuk a turistákat Ausztriából

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. augusztus 14. 16:21

Augusztus elején egy nap leforgása alatt önkéntesek segítségével Bécs közterületein „parkoló" kerékpárok százainak nyergeire praktikus védőhuzat került, amely a magyarországi aktív turisztikai ajánlatokra hívta fel a figyelmet.

A nyári turisztikai főszezon tetőpontján sok száz bécsi kerékpáros örülhetett a meglepetésnek, az ajándékba kapott fehér üléshuzatnak, amely nemcsak megóvja a tűző napon parkoló kerékpárok ülését az átforrósodástól, hanem üzenetével barangolásra csábít a közeli Magyarországra.

 

A hirdetéseken, PR-cikkeken, sajtóutakon, közleményeken és számos szakmai rendezvényen, illetve nagyközönségi vásáron való részvéte mellett az MT Zrt. számos alkalommal élt már a gerillamarketing hatásos eszközeivel is Ausztriában. Filmbemutatók (Mission Impossible, Grand Hotel Budapest), valamint az olyan nagyrendezvények, mint az Eurovíziós Dalfesztivál vagy a Futball EB, mind szolgáltattak már apropót kisebb-nagyobb „gerillaakciókhoz".

Korábban az osztrák reklámszakma vezető lapja, a Medianet is felfigyelt az MT Zrt. sikeres akcióra, jelezve, hogy az olcsó és hatékony gerillamarketing-akciók hatása sokszor vetekszik a drága, fizetett hirdetések eredményeivel.