Ghána: szex mint turisztikai vonzerő

Forrás: eTurbo News

 2018. december 28. 09:42

Abeiku Aggrey Santana ghánai tévés és rádiós műsorvezető, akit 2016-ban az afrikai ország turisztikai nagykövetének is kineveztek, azt javasolta, használják a szexet a turizmus fellendítésére.

Az eTurboNews tudósítása szerint Santana - aki egyben a Kaya Tours vezérigazgatója is - kijelentette: a legtöbb turista nem a turisztikai helyszínek vagy a gazdag kultúra és történelem miatt keresi fel Ghánát, hanem azért, mert a helyi nőkkel és férfiakkal szeretne intim viszonyba kerülni. „Nem a szexuális szabadosságot támogatjuk, hanem azt mondjuk, hogy  a helyiek ne zárkózzanak el a külföldiekkel kötött házasságtól vagy viszonytól, ami könnyen folytatódhat hosszabb ideig is” – mondta Santana. Hozzátette azt is, hogy jóllehet Ghána nem legalizálta a szexkereskedelmet, mégis létezik, és itt az ideje annak, hogy a fiatalok oktatásával az előnyeit is élvezhessék. Kenyában, Gambiában és Szenegálban szerinte kifejezetten tanítják arra az állampolgárokat, hogyan válhatnak vonzóvá és megközelíthetővé a külföldiek számára.

Ghánai nők (képünk csak illusztráció)

Fotó: Wikipédia

A szexuális kizsákmányolással kapcsolatban Santana megjegyezte, hogy megfelelő oktatással el lehet kerülni. „Ha tisztában vagy azzal, mi forog kockán, és van terved és célod, nem engeded magad kizsákmányolni. Barátkozz össze a turistákkal, és gondolkozz stratégiában: a kapcsolat elején tilos a szex.” A műsorvezető hozzátette, hogy tour operatori munkája során szerezett tapasztalatok alapján jutott ezekre a következtetésekre - zárul a mindenképpen meghökkentő tudósítás.