Giga bevásárlóközponttal csábítják a turistákat Dubaiban

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 02. 11:54

Dubaj már eddig is a világ legnagyobb bevásárlóközpontjával dicsekedhetett, de az új vetélytárs most ennek is megsokszorozza az alapterületét. Vevőként elsősorban a turistákra számítanak.

A Dubai Square a tervek szerint több mint 750.000 négyzetméter lesz, azaz majdnem kétszer akkora, mint a régi bevásárlóközpont. Az új beruházás nem csupán és nem elsősorban a shoppingolásról szól majd: a vásárlás élményén túl különféle szórakoztató létesítmények és más attrakciók várják az ide látogatókat. A kormány befektetési társasága és a fejlesztő Emaar cég szerint olyan üzletek nyílnak majd itt, amelyek az online áruházak „bemutatótermeként” működnek. Ugyanakkor a 3D-s  nyomtatással készült tárgyak és ételek is elérhetőek lesznek, valamint a drónok sem hiányoznak majd. A Dubai Square Dubaj Creek kikötőjében épül fel, de még nem tudják, pontosan mikor lesz a megnyitó.

A világ legnagyobb bevásárlóközpontja, a Dubai Mall

Fotó: Dubai Holding

Dubai célja, hogy a világ legboldogabb városa legyen – olvasható az alltomresor.se tudósításában –, és ezt az alapítók a vásárlás és a szórakozás döbbenetes mértékű kínálatával próbálják elérni. Már a Dubai Mallban, a világ jelenlegi legnagyobb bevásárlóközpontjában is van jégpálya és egy hatalmas akvárium. Más arab nagyvárosok bevásárlóközpontjai hasonló elven működnek, a lesiklópályák például  a síelni szeretők kedvéért nyíltak meg.