Giga fürdőközpont épül Miskolctapolcán

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. május 16. 21:01

A kormány 12,7 milliárd forintos támogatásával az ország egyik legnagyobb wellness- és élményfürdő központja épül meg Miskolctapolcán. A tervek szerint már jövőre felavatják.

A létesítmény alapkövét május 16-án tették le ünnepélyes keretek között, a nagyszabású fejlesztés a Modern Városok Program keretében valósul meg. Az eseményen Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos méltatta Miskolc elmúlt nyolc éves gazdasági és turisztikai fejlődését. Kiemelte a Modern Városok Program jelentőségét, amelynek segítségével Magyarország egyik legnagyobb wellness- és fürdőkomplexumával gazdagodik Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelye.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere arról beszélt, hogy a mostani beruházás a fürdővilág elitjei közi emeli Miskolctapolca nevét és  Magyarország turizmusának különleges kínálata lesz. A leendő öt, ellipszis alakú épületben sakk-, pezsgő-, élmény- és wellnessmedence lesz. Ezek mellett a tinédzsereknek három csúszdával ellátott medencét és külön élménymedencét építenek, a kisgyerekek két medencének és vizes játszótérnek örülhetnek majd. Továbbá két külső medencét is létesítenek.

A fejlesztéssel mintegy 100 munkahelyet teremtenek és évi 280 ezer új látogatóra számítanak, Miskolcnak pedig további gazdasági fejlődést, turisztikai befektetéseket jelent a következő időszakban.

A hatalmas fürdőkomplexum öt, ellipszis alakú épületben kap helyet

Fotó: Mentusz Károly

A város polgármestere azt is bejelentette, hogy a fürdőfejlesztés mellett több mint 600 millió forintból újul meg a sétányokkal tarkított őspark, valamint a csónakázó-tó Miskolctapolcán. Az odavezető utakat korszerűsíti az önkormányzat és kerékpárutakat is építenek.

A miskolctapolcai fürdőegyüttes a 2015-ben átadott stranddal, valamint a hírneves Barlangfürdővel kiegészülve páratlan élményeket nyújt majd nemcsak az itthoni, hanem az európai érdeklődőknek is – hangsúlyozta.

A wellness- és fürdőközpont terveit egy nemzetközi tervezőcsoport álmodta meg. Vezetője az osztrák Wolfgang Vanek elmondta, hogy a miskolci városvezetéssel kölcsönös együttműködésben arra törekedtek, hogy egy nagyon igényes, kiváló minőségű fürdőközpont jöhessen létre. Ez hamarosan alappillére lesz Miskolc turizmusának.

Megújul a sétányokkal tarkított őspark is

Fotó: Mentusz Károly

Kapcsolódó cikkek