Gigaváros születik Szaúd-Arábiában

Forrás: turizmus.com

 2017. november 14. 13:55

Neom, az új gigaváros 137-szer lesz nagyobb, mint Stockholm, és három országhatáron nyúlik majd át. Az új megaprojekt Szaúd-Arábia koronahercegének, Mohammad bin Salmannak kedvenc terve. Pénzügyi korlátok nem ismeretesek.

Az új várost Neomnak nevezték el, a futurisztikus település jordániai és egyiptomi területet is magában foglal majd. Ennek államközi vonatkozásai igen bonyolultak lesznek, hiszen lényegében egy teljesen különálló jogi és adószabályozás vonatkozik majd e területre – amint arról az alltomresor.se beszámol.

A Vörös-tenger partjára álmodott Neom a tervek szerint csak környezetbarát energiát fog használni

 

Mohammad bin Salman koronaherceg egy interjúban vázolta fel a ma még hihetetlennek tűnő tervet, miközben megjegyezte: G20 ország vagyunk, a világ egyik legprosperálóbb gazdasága. A 26 000 négyzetkilométeres város a Vörös-tengeren átnyúló hidat is magában foglalja majd, és teljes egészében környezetbarát tüzelőanyagok fogják működtetni.

A scifibe illő város – mely várhatóan a ma születő nemzedék egyik kedvelt desztinációja lesz – egyelőre a koronaherceg kísérletének tekinthető, de egyben gazdasági modell is lehet az olajkincs kimerülése után – írja az online turisztikai portál. Neom ugyanis csak környezetbarát energiát fog használni.

Kapcsolódó cikkek

Dubaj klónozza Velencét

2017. szeptember 20.