Globális kutatás készült a férfiwellnessről

Forrás: turizmus.com

 2023. április 01. 16:11

Első alkalommal készült globális kutatás a férfiak wellness-szel kapcsolatos szokásairól, az anyagot Puczkó László és Melanie Smith készítette.

A HTWWLife alapítója és vezérigazgatója, Puczkó László, valamint a szervezet társalapítója, Melanie Smith jegyzi az első globális tanulmányt a férfiak wellness-szel kapcsolatos szokásairól.

A Global Wellness of Men / Wellness for Men Intelligence Report most megjelent első részében bepillantást nyerhetünk egyebek mellett a férfiak wellness-szel kapcsolatos elvárásaira és szokásainak jellemzőibe.

Egyre több wellness szolgáltatást vesznek igénybe a férfiak

Fotó: 123rf.com

Puczkó László így nyilatkozott a tanulmányról: „Úgy tűnik, mintha a wellness- és a kapcsolódó iparágak elfeledkeztek volna a férfiakról. A legtöbb wellness szolgáltató és desztináció a nőket célozza meg a kommunikációjával. A kényeztetésen és az okos fitness megoldásokon kívül a férfiak nem sűrűn tűnnek fel a wellness világában.

A kutatás ugyanakkor azt támasztja alá, hogy a Közel-Keleten és Ázsiában az egyedül utazó férfiak jelentik a wellness szolgáltatások első számú célpontjait. A felmérésből kiderül, hogy különböző testkezeléseket a férfiak 30%-a választja, míg a nőknél ez az arány csupán 24%.

A legfrissebb 2022-es jelentésekből az látszik, hogy az USA-ban a fürdővendégek 49%-a férfi, míg 2005-ben az arányuk csupán 29% volt. Mindez a szerzőpáros szerint paradigmaváltást jelez, amire a wellness szolgáltatóknak reagálniuk kell.

A kutatás ezen a linken érhető el.