Gödöllő ökováros: új főtér a pihenőknek

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 17. 15:52

A Szabadság tér és környezete összesen 464 millió forintból született újjá, a Penta Általános Építőipari Kft. kivitelezésében – írta a Magyar Építők.

A beruházás a Gödöllő ökovárossá válásának első lépése: a város-központ arculatának és infrastruktúrájának integrált fejlesztése projekt keretében valósult meg. A közterület munkálatai során növelték a zöldterületet, és egy olyan új pihenőparkot alakítottak ki, amely rendezvénytérként is megállja a helyét.

A természetes elemek használata elsődleges cél volt. A burkolatok és a közművesítés is ennek jegyében korszerűsödött: természetes térkővel és kandeláberekkel újult meg a környezet.

Gödöllő főterét pihenésre is szánják

Fotó: turizmus.com

A tér középpontjában egy impozáns Zsolnay szökőkutat restauráltak, vizes látványelemekkel egészítették ki, de új díszkivilágítást kapott a templom is. A parkot padokkal látták el, és a kerékpártárolást is biztosították.

Ezzel párhuzamosan, egy uniós pályázat keretében megújult a környék kerékpárútja is, így a tér és környezete nemcsak a kikapcsolódás szempontjából, de infrastrukturálisan is kiemelkedő jelentőségű. A jövő évben tervezik továbbá a városháza bővítését és felújítását, amivel befejeződik a teljes főtér rekonstrukciója – olvasható a szakportálon.