Októbertől végleg bezár a Gödöllői Erdei Vasút

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 27. 13:57

Október 2-án véglegesen megszűnik a Gödöllői Erdei Vasút. A Gödöllői Erdészeti Arborétum kezelője más koncepciót szán a terület hasznosítására, amibe a kisvasút nem illik bele.

A kisvasutat üzemeltető egyesület 2017-ben kezdte meg működését a terület kezelőjével, a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel együttműködve. Céljuk az egyesület által összegyűjtött műszaki történeti emlékek gyűjteményének méltó helyre való elhelyezése és bemutatása mellett a térség és az arborétum turisztikai felfuttatása volt.

A Pilisi Parkerdő Zrt. még 2022 áprilisában írt arról, hogy új üzemeltetőt kap az arborétum. Tavaly májustól a területet – Arbo Park néven — már a parkerdő által létrehozott Erdők a Közjóért Alapítvány működteti.

Végleg bezár a gödöllői kisvasút

Fotó: Gödöllői Erdei Vasút / Facebook

 

"Sajnos az új kezelő más koncepciót szánt a terület hasznosításának, amibe a kisvasút és azt látogató széles társadalmi réteg nem illik bele. A helyzettel egyetérteni nem tudunk, viszont a terület tulajdonosának döntése számunkra kényszerhelyzet" – áll a Gödöllői Kisvasút Facebook bejegyzésében.

Az egyesült nem szeretne mindent veszni hagyni, projektjüket szeretnék átmenteni és máshol folytatni. "Ezután is várjuk cégek, önkormányzatok, magánszemélyek és minden olyan legalább 1 kilométer hosszú és 2,5 méter széles egybefüggő erdős területtel rendelkező szervezeti formák megkereséseit, ahol a turizmus fejlesztésben látják a jövőt" – írták.

A kisvasút október 2-ától nem üzemel, utolsó kisvasúti napjukat szeptember 30-án, szombaton tartják.