Gödöllőre látogat Sisi

Forrás: turizmus.com

 2017. június 27. 16:58

Július 5-én egykori kedvenc hazai pihenőhelyére érkezik a világhírű Madame Tussauds múzeum bécsi panoptikumából Erzsébet királyné, azaz a hazánkban oly közkedvelt történelmi személyiséget megjelenítő viaszfigura.

Korábban történt

A világ egykor leggyönyörűbb asszonya Gödöllőn sokkal boldogabb időszakot töltött, mint Bécsben.

„Nem kérdéses, hogy: Sisi ma is Gödöllőn élne, lovagolna, családi ünnepeket tartana, s találkozna azokkal, akik közel állnak hozzá. Ezért látogatjuk meg viaszbábunkkal ezt az egyedülálló kastélyt és pillantást vetünk Erzsébet királyné magyarországi életének jelentős állomáshelyére.” mondja Arabella Kruschinski, a bécsi Madame Tussauds panoptikum ügyvezető igazgatója a látogatás előtt.

A királyné magyarságszeretete közismert: 1863-tól saját kérésére intenzív magyar nyelvórákat kapott. Lenyűgözte az ország és annak történelme, hazánkkal azonosította a szabadságot és könnyedséget. Budán született lányát, Mária Valériát „Gödöllői királykisasszonynak” is nevezték, nem véletlenül, hiszen gyermekkora jelentős részét a kastélyban töltötte.


A királyné eseménydús és mélyen megindító életét a bécsi Madame Tussauds múzeum „Sisi Uncovered Experience” címmel mutatja be. Arabella Kruschinski így mutatja be a tárlatot: „A kor technikai vívmányaival meg akartuk mutatni a királyné igazi arcát, hisz tudjuk, hogy a valóság meglehetősen eltér a cukormázas Sisi filmek világától. Erzsébetet, egy nőt, aki keresi a belső és a külső szabadságot. A lélegzetnyi szabadságot biztosan megtalálta Gödöllőn. Életét korhűen, kendőzetlenül és giccstől mentesen ábrázoljuk".

A világ egykor leggyönyörűbb asszonya Gödöllőn sokkal boldogabb időszakot töltött, mint Bécsben

 

Sisi viaszfigurája július 5-én 10-15 óra között tekinthető meg a gödöllői kastély dísztermében, ezt követően visszatér a bécsi múzeumba.