Gordon Ramsay is megismerkedett az MT Zrt. Kongresszusi Irodájának kínálatával

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. június 11. 15:00

A Magyar Turizmus Zrt. londoni külképviseletének szabadidős turizmus tematikájú szakmai találkozóját követően sikeres hivatásturisztikai találkozó is zajlott június első napjaiban.

A június 2-án lezajlott Hungarian Tourism Day találkozón Magyarország és Budapest bemutatása mellett a külképviselet hangsúlyt fektetett az Észak-Alföld népszerűsítésére is, hiszen a Debrecen–London járat indítása óta e régió látnivalóira, kínálatára is fel kívánják hívni a figyelmet. A szállodák és beutaztató rendezvényszervezők mellett az MT Zrt. két regionális marketing igazgatósága (Budapest és környéke, Észak-Alföld), valamint a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület is önállóan jelent meg a rendezvényen.

A magyar szolgáltatóknak tartott, brit piaci sajátosságról szóló külképviseleti prezentáció mellett a Lonely Planet és a Responsible Travel mutatta be számukra a célpiaci együttműködési lehetőségeket. A brit résztvevőknek a magyar szolgáltatók és szakmai szervezetek szintén részletes bemutatókat tartottak. A brit partnerek között többek között a Kuoni Group Travel Expert, a Superbreak vagy a Flight Center képviseltette magát. Az előadásokat követően kötetlen szakmai tárgyalásokon nyílt lehetőség a további együttműködésre. Az eseményen 18 brit utazásszervező, utazási iroda és 12 magyar szolgáltató vett részt.

A sikeres rendezvényt két nappal később hivatásturisztikai (MICE) találkozó is követte. A Magyar Turizmus Zrt. Kongresszusi Irodája és londoni külképviselete június 4-én közösen rendezett MICE-workshopot Gordon Ramsay egyik neves belvárosi éttermében, ahol a sztárséf maga is tiszteletét tette. Magyarország és Budapest MICE szakmai kínálatának bemutatása mellett a szervezők rövid borkóstoltatással is igyekeztek ízelítőt adni a várható élményekből és bemutatni a magyar minőséget. A szerencsés brit üzleti partnerek a magyar szolgáltatók által felajánlott értékes nyeremények révén mindezt személyesen is hamarosan megtapasztalhatják.