Gördülő dűlők a Villányi borvidéken

Forrás: turizmus.com

 2018. június 14. 12:50

Június 23. az aktív kikapcsolódásé a Villányi borvidéken. A Siklósi várba várják a sport, a kultúra, a gasztronómia és a bor szerelmeseit, hogy három túra közül választva megismerjék Tenkes-hegyi pincéinket, helyi termékeket, műemlék pincéket, a Villányi-hegység dűlőit és borait.

A Villány és Siklós közötti élménybringatúra idén két távon 15, illetve 25 km-en teljesíthető. A frissítőpontokon a borvidéki gasztronómia, helyi termékek egy kisebb szeletével ismerkednek a vendégek.

Piknik a dűlőn

Az út közbeni fáradtságot enyhíti a GNZR-, Gere Tamás és Zsolt-, valamint a Blum Pincészet borai mellett a házi szörpök és gyümölcslevek, a Trinitás Sajtműhely sajttálja, joghurtkelyhe, túrótortája, az Engelbert Fagylalt kézműves fagylaltjai, a Villányi borvidék sváb gasztronómiai hagyományát őrző stifolder falatok, a Mindenidők kézműves söre, a Choose life.

A befutónál a Siklósi várban az új közösségi bisztróborról, a RedY-ből adnak kóstolót. Az érdeklődőknek kerékpár kölcsönzési lehetőséget is biztosítanak a Rent bike Villány jóvoltából. Részletes program ITT.

A Tenkes Pikniken a Siklós feletti hegyoldal pincéi tárják szélesre kapuikat. A gyalogtúra a Siklósi várból indul, oda-vissza 10 km.  A Szabó-, Arnold-, Joó-, Rubintos- és Kalmár pince boraikon kívül házi falatkáikkal, és speciális, helyi gasztronómiai hagyományokat őrző ebédajánlatokkal várják a vendégeket.

A vár lehet a végcélja a kerékpároszásnak

A Tenkes 20 és 40 MTB teljesítménytúra igazi sportprogram. A Villány-hegység gerincén, dűlőiben feszegetik határaikat a versenyzők. A szintkülönbség 570 m. A túra időméréses és csak 14 év feletti indulókat várnak. A gyerekeknek a siklósi vár előtt kerékpáros ügyességi pályával készülnek. A túra résztvevői ingyenesen látogathatják a Siklósi várat, ahol este a Múzeumok éjszakáján éjszakai tárlatvezetéssel, csillagászati előadásokkal és tűzzsonglőr bemutatóval zárják az év leghosszabb napját.

A Vineas-Tenkes Pincészet levezetésként borozójában várja a vendégeket afterpartyra.

Minden korosztály talál kedvére való terepet, távot

A további boros élményre vágyók a Bock&Roll Pikniken, a palkonyai Tulipános ház udvarán Bock Valér és Tokajból Áts Karcsi borai, grillételek és a Geromusiclounge zenéje felel a lazulásért.

A program a Villány-Siklósi Borút Egyesület, a Siklósi Turisztikai Egyesület és a Tenkes Mountain Bike Egyesület közös szervezésében valósul meg.