Tarol a mozikban a Hungaroringen forgatott új amerikai akciófilm – előzetes

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 01. 14:29

Még csupán csak pár hete jött ki az autós-videójáték alapján készült Gran Turismo című film, de már elsöprő népszerűségnek örvend. Az Archie Madekwe, David Harbour és Orlando Bloom főszereplésével készült film nagy részét Magyarországon forgatták le.

A film középpontjában Jann az autóversenyek mámorában él, minden alkalmassá teszi, hogy ő legyen a bajnok – otthon, a film címével egyező Gran Turismo videójátékban. Játéktudása azonban segít neki elérni a lehetetlen és igazi profi versenyzővé válhat. A filmben számos versenypálya feltűnik, azonban a szemfüles magyar nézők kiszúrhatják az ismerős hazai környezetet.

A film majdnem mindegyik versenyjelentét ugyanis a Hungaroringen vették fel, Mogyoródon. Sajnos azonban a fimben a Hungaroring nem önmagát "alakítja", így országimázsra nem alkalmas. A filmkészítők megerősítették, hogy a magyar versenypálya a francia Circuit de la Sarthe pályaként jelenik meg a nézők számára.Mindemellett a többi jelenet jelentős részét Budapesten kapták lencsevégre, a magyar főváros azonban például Tokióként jelenik meg az események alatt. A filmben felismerhetjük a budai Várat, a Lánchidat, a Szent István Bazilikát és a Hősök terét is. A forgatás 2022 novemberében és decemberében zajlott.

További forgatási helyszín volt még Dubaj és az ausztriai Spielberg – írja a The Cinamaholic.

A filmnek már a magyar nyelvű előzetesében kiszúrhatjuk a Hungaroringet és a Hungexpo fogadócsarnokát is.