„Grand Opening – Összefogás” az első élő közös kulturális találkozás hétvégéje

Forrás: turizmus.com

 2021. május 31. 11:12

A Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége (MMFSZ) a nemzetközi pandémiás helyzet kezelésére hozott korlátozó intézkedések feloldását egy közös, egy hétvége alatt megvalósuló „Grand Opening – Összefogás” elnevezésű klasszikus zenei eseménnyel kívánja elsőként köszönteni.

Június első hétvégéjén (jún. 4–6.) 14 zenei fesztiválhelyszínen 14 zenei koncertet rendeznek meg.

Az ország fontos fesztiválhelyszínein, – kisebb településein és nagyvárosaiban – a főterekre vagy emblematikus helyszínekre megálmodott közös koncerten vesz részt a szövetség minden tagszervezete.

Magyar zeneszerzők, magyar zenészek közreműködésével szimfonikus koncertekkel, kamarazenei művekkel és könnyedebb hangvételű programokkal is készülnek az előadóhelyek.  Vác, Pécs, Gödöllő, Gyula, Kecskemét, Kőszeg, Sopron, Szentendre, Nagykanizsa, Sárospatak, Debrecen, Eger és Budapest helyszínein ingyenes, ültetett koncertekre van lehetőség előzetesen helyet foglalni a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége (www.artfestivals.hu) és tagszervezetei honlapján,  illetve a koncertek helyszínén – adja hírül közleményében a szövetség.

A grand opening jegyében 14 zenei fesztiválhelyszínen 14 koncertet rendez meg a szövetség

Fotó: Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége

Mint írják, a zene, a klasszikus zene a spirituális és a fizikai valónk elválaszthatatlan része. A koncert egyik fontos feladata és üzenete az emberi élet mentális intelligenciájával összefüggésben a jobb életminőség megteremtése, a katarzisok megélése, a gyógyítás.

A jelenleg 14 helyszínre tervezett egy-egy órás klasszikus zenei koncertek szervezői törekedtek arra, hogy az ingyenesen látogatható hangversenyek az adott helyszín fesztiváljaiban közreműködő művészekkel valósuljanak meg.

Az értéket és üzeneteket közvetítő klasszikus zenei eseményekről hírt adva, a koncerthelyszíneken rögzített kép és hanganyagból készülő összefoglaló anyagot a szövetség és a tagok weboldalain teszi elérhetővé, valamint azt az M5 kulturális csatorna számára is át kívánjuk adni.

„Mindannyian bízunk abban, hogy a korlátozások feloldását ünneplő koncertek után az MMFSZ tagfesztiváljai számos örömöt adó programmal szolgálhatják a magyar kulturális élet újbóli magára találását” – nyilatkozta Bán Teodóra az MMFSZ elnöke.

A „GRAND OPENING – Összefogás” koncert az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkársága és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával valósul meg.