Grönland az új Izland?

Forrás: turizmus.com

 2018. október 01. 15:56

Izland annyira népszerű lett a turisták körében, hogy néhol-már-már tömegturizmus jelei mutatkoznak. Ezért a hűvösebb éghajlatot kedvelők körében újabban Grönland is kezd népszerűvé válni.

Grönland akkora, mint Európa területének ötöde, népessége pedig körülbelül annyi, mint egy közepes magyar városé. A főváros, Nuuk lakossága csak 20 ezer körüli, és ma már ennek a többszörösét teszi ki az ide látogató turisták száma. Grönlandot nem borítja mindenütt hó és jég, bár többnyire így ábrázolják, elég jelentős a zöldterület aránya, sőt növekszik: megjósolható, hogy a klímaváltozással egyre nagyobb lesz az a rész, amit nem takar állandóan hó és jég – emlékeztet rá az egyik svéd online hírportál. A klímaváltozás idén tapasztalt extrém jele volt egy hatalmas jéghegy leválása, amely sok ott lakó körében riadalmat keltett.

Grönland egyik turisztikai attrakciója a hónapokig tartó északi fény

Fotó: turizmus.com

Több utazási iroda az északi fény rajongóinak ajánlja Grönlandot, mivel itt hónapokig látható ez a különös természeti jelenség. Mások a kutyaszánon való utazást nem akarják kihagyni, amelyet életre szóló élménynek tartanak. A hatalmas szigeten festői házacskák és komfortos szállodák is várják a turistákat.