Grúzia július elsején nyitja meg a határait

Forrás: turizmus.com

 2020. június 02. 08:44

A grúz kormány döntése értelmében az ország határai július elsejétől megnyílnak a külföldi turisták előtt.

A vendégek biztonsága érdekében szigorú biztonságai előírásokat léptetnek életbe az egész turisztikai szektorban, így a szállodákban, éttermekben, közlekedési vállalatoknál, utazási irodákban és az idegenvezetőkre vonatkozóan is.

Ezen felül az országban „különleges zöld turisztikai zónákat" alakítanak ki, ahol kiemelt figyelmet fordítanak a biztonsági előírások betartására.

Hogy ezek a zónák hol lesznek pontosan, azt még nem hozták nyilvánosságra. Várhatóan első körben ezek a körzetek fogadhatnak majd külföldi turistákat.

A főváros, Tbiliszi óvárosa

Fotó: 123rf.com

A határok megnyitásának részletei ugyanakkor még nem ismertek. A grúz miniszterelnök, Giorgi Gakharia korábban úgy nyilatkozott, hogy kétoldalú megállapodások alapján „biztonsági folyosókat" hoznának létre a határátkelőktől a turisztikai zónákig, és hasonló kétoldalú megállapodásokat kötnének a turisztikailag fontos távolabbi küldőországokkal is – írja a The Nation.

Az országban az időben meghozott intézkedések hatására viszonylag kevés embert betegített meg a koronavírus – közölte az ország turisztikai hivatala. Grúziában csupán 623-an betegedtek meg és 9-en haltak meg a járvány következtében.

A hivatalos szervek bíznak a turizmus biztonságos újraindulásában, ezért azt is bejelentették, hogy a grúz kormány és a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) 2020. szeptemberében Grúziában rendezi meg az UNWTO Végrehajtó Tanácsának 112. ülését.

2019-ben 9,3 millió turista kereste fel Grúziát, 2025-re 11 milliót terveztek a válság előtt.