Guinness-rekorder tűzijátékkal indította az évet Ras Al Khaimah

Forrás: turizmus.com

 2023. január 02. 15:33

Két Guinness-rekord is született Ras Al Khaimah, az Egyesült Arab Emírségek legészakibb emirátusának szilveszteri show-műsorában.

Ras Al Khaimah, amely nagyszabású szilveszteri tűzijátékai miatt már számos világrekord birtokosa, 2023-at ezúttal egy lenyűgöző piro-zenei show-val köszöntötte. A mostani szilveszteri ünnepség során több mint 15 ezer tűzijátékot lőttek a magasba, 600 drón felhasználásával, egy 4,7 kilométer hosszú tengerparti szakaszon.

A tűzijátékok fénye az 1100 méteres magasságot is elérte a 12 perces káprázatos műsor alatt. Az emírség a drónok által az égre rajzolt "Happy New Year 2023" és a “Ras Al Khaimah Naturally Magical” felirattal köszöntette az új évet. Ezután a drónok a szöveget Ras Al Khaimah logójára változtatták át, ami az emírség három legjellemzőbb természeti elemét jelképezi: a hullámzó tengert, a lankás sivatagi dűnéket és a magas hegyeket.

rak_nye

A 12 perces tűzijáték csúcspontja a Happy New Year 2023 felirat volt

Fotó: Groupe F.

Az egyik Guinness-rekord a “levegőben egyidejűleg levő legtöbb drón által vezérelt tűzijáték," melyet a 671 drónnak köszönhet az emírség. Ezzel saját rekordját döntötte meg Ras Al Khaimah, tavaly ugyanis 458 drónnal irányították a tűzijátékot. Emellett egy vadonatúj világrekordot is felállítottak, a "legnagyobb, drónok által alkotott levegőbe írt szöveg" címmel.

Az egész műsort több mint 5000 munkaórával és 130 tengeri ponton állomás kialakításával tervezték meg, a pirotechnikai eszközöket tradicionális tűzijátékgyártó családok mellett Európa legjobb gyáraiban készültek az elmúlt hónapok folyamán. A világ minden tájáról érkező látogatókat vonzó show nano fényeket, színeket és formákat vonultatott fel, mindezt elektromos ritmusokra koreografálva.