Gül Baba türbéje különleges herendi porcelánokkal csábít

Forrás: MTI

 2019. július 18. 14:44

Mintegy hétezren látogatták meg júniusban Gül Baba türbéjét és a látványosságot körülvevő Gül Baba Kulturális Központot, kétszer annyian, mint az előző hónapokban.

A Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány a múlt hónapban a korábban mért látogatottságok mintegy kétszeresét regisztrálta. A statisztikák szerint a budapesti látványosságot többségében magyarok látogatják, de a turisták mintegy 40 százaléka külföldről érkezik, főként Törökországból.

Az ingyenesen látogatható komplexum népszerűsége nemcsak az egzotikus, keleti hangulatának köszönhető, hanem a június elején megnyitott Porcelánra festett kultúrák című, Herendi porcelán kiállításnak is, amely szeptember végéig tart nyitva.

A Herendi kiállítást októberben egy Budapest történetét bemutató tárlat váltja

Fotó: Wikimedia Commons

A tavaly ősszel felavatott komplexumban tartott ingyenes kézműves worskshopokon és koncerteken október óta több száz érdeklődő és számos iskolás csoport vett részt, és népszerűek a kihelyezett történelem órák is, amelyeken a diákok Gül Baba korát és a két nép közötti kapcsolatot a helyszínen, testközelből ismerhetik meg.

Az év hátralevő részében további koncertek és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket, valamint októberben egy Budapest történetét bemutató tárlat váltja a Herendi kiállítást.