Gyenge volt az első hat hónap forgalma az olasz szálláshelyeken

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 08. 12:07

Az Olasz Statisztikai Hivatal legfrissebb összesítése szerint a vendégfogadó létesítmények 2021. első 6 havi forgalma 6,3%-kal maradt el a 2020. évitől, ami 65,1%-os visszaesést jelentett 2019-hez képest. A nyár vége és a szeptember javulást hozhat.

Az adatok visszaigazolják az olasz szállodaszövetség, a Federalberghi kutási intézetének számait, melyek szerint 2019-hez képest - 115 millió vendégéjszakával, 67,3%-os visszaesést produkált az idei első félév. Tekintettel arra, hogy általában az év első 6 hónapja a vendégéjszakák 40%-át adja, az éves forgalom 25%-a már oda - olvashatjuk a VIMOSZ hírlevelében.

Az I.-VII. havi forgalom alapján az intézet számai szerint 50,7% volt a visszaesés 2019-hez képest (28,4% az olaszoknál, 71% a a külföldieknél).

Ugyancsak a Federalberghi megbízásából felmérést készített az ACS kutatóintézet, amely azt mutatja, hogy mintegy 5 millió olasz tervezi szeptemberben legalább egy napra a szabadság otthontól távol töltését, az átlag tartózkodási idő 6 nap lehet.

Az antik fórum Rómában

Fotó: 123rf.com

Ez és a júliusi-augusztusi pozitív számok némi bizakodásra adnak okot, de hiba lenne azt gondolni, hogy minden gondot letudtak.

Akik különösen szenvednek, azok a főként külföldi turistákkal és üzleti turizmussal foglalkozó vállalkozások. Ezért az olasz szállodások szövetsége továbbra is az eddig alkalmazott támogatások folytatását kéri.