Gasztrokalandok, koncertek és óriás ugrálóvár is várja a családokat a Gyerek Szigeten

Forrás: turizmus.com

 2024. május 28. 11:55

A vakáció idén is a Generali Gyerek Szigeten kezdődik, ahol három napon át énekesek, zenészek, bohócok, artisták, régi mesterségek művelői lepik majd el a Hajógyári-szigetet. Június 21-23. között ingyenes programokkal várják a családokat a szervezők Óbudán.

A Generali Nagyszínpadon már péntek délelőtt kezdődnek a koncertek a Kiflihajó produkciójával, délután pedig fellép az örök kedvenc, Halász Judit. A három nap alatt láthatjuk majd az Apacuka együttest, a Kiskalászt és zenél Farkasházi Réka és a Tintanyúl is. Igazi zenei csemegének ígérkezik a Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő zenés-táncos-verses gyerekelőadás is.

A Gyerek Sziget szervezői a legifjabbakat Babajátszóházzal várják, ahol nemcsak játékra és pihenésre van lehetőség, de szakemberek mozgásfejlesztéssel, tanácsadással is a szülők rendelkezésére állnak.

Június 21. és 23. között rendezik meg a Gyerek Szigetet

Fotó: Generali Gyerek Sziget

 

Az anyukákat a Maminbaba hordozós fitneszprogram várja, amelyen a babák a hordozóba kötve anyukájukon, vagy pocakban ringatóznak. Az energikus lurkókat mindhárom napon várja az Óriás Ugrálóvár és a Generali Akadálypálya, valamint levezethetik az energiát egy kalandos számháborúval is, a Gyerek Szigeten évek óta jelenlévő Cserkésztáborban.

Izgalmas időutazásra invitál a Kukutyin, ahol régi mesterségek elevenednek majd meg, az Állatsimogatóban a vidék állataival találkozhatnak a gyerekek, a Kézműves Palotában pedig az alkotókedvűek találhatnak remek elfoglaltságokat.

A Generali Nagy Családi Kalandjáték egy izgalmas hatállomásos játék, melynek során a gyerekek találkozhatnak ügyességi, logikai és kreatív feladatokkal is, sőt, megtanulhatnak jól segíteni is. A játék végén pedig a The Human Safety Net Adománybüfében lesz lehetőség egy jó ügyért palacsintát, limonádét, hot dogot fogyasztani – a cél egy különleges, nyári szülő-gyermek tábor megvalósítása a nehéz helyzetben lévő családok számára.

A Gyerek Paradicsomban a világ a környezetvédelem, fenntarthatóság körül forog, de a mézgyűjtés, vadonlesés, tereplépkedés mellett izgalmas Gasztrokalandok is várják a látogatókat, ahol például a saját receptfüzetüket is elkészíthetik a családok, amiben friss fűszernövények, új ötletek és inspirációk is helyet kaphatnak.

Karamella cirkuszvilágában bohóctréfák, bűvészmutatványok, zsonglőrtrükkök mulattatják a nagyérdeműt, és ha akad a gyerekek között önkéntes bohóctanonc, porondra is kerülhet.

A részletes program a Gyerek Sziget oldalán érhető el.