Gyerekek adnak ötleteket Gyenesdiás fejlesztéséhez

Forrás: turizmus.com

 2017. március 31. 18:45

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület március 29-i közgyűlésével egy napon zajlott a 10. jubileumi Gyermekképviselő-testületi ülés a településen.

A helyi turisztikai egyesület kezdeményezésére a Gyermekképviselet 2013-ban kezdte meg munkáját Gyenesdiáson. Cél, hogy a gyermekek tevékenyen részt vehessenek a település alakításában, és hogy a nagyközség vezetése a legautentikusabb forrásból ismerje meg a gyermekek elképzeléseit – maguktól a gyerekektől. A gyerekbarát település szezonra való felkészülésébe a helyi gyermekeket minden tavasszal bevonják.

A gyermektestület ötlete alapján indult el például helyi szolgáltatók támogatásával a turisztikai egyesület koordinálásával a Születésnap Gyenesdiáson gyerekbarát akció, létesült gyerekzuhany a Diási Játékstrandon, született meg Gyenesdiás fagylaltja, és indultak izgalmas Holdfénytúrák is.

Gyermekképviselők Gyenesdiáson

Fotó: gyenesdias.info.hu

A mostani tanácskozáson – mely közel 20 gyermek részvételével zajlott –, egyebek mellett a játszóterek állapotáról esett szó, így várhatóan az idei évben játszótér-rekonstrukcióra és fejlesztésre is sor kerül a település több pontján, illetve ivókutak létesülnek.

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület közgyűlésén Czankáné Szalóky Szilvia elnök beszámolójából kiderült, a visszavont TDM-pályázat sajnos jelentősen átírta a tavalyi és az idei feladattervet is. A felügyelő bizottság beszámolóját követően a tagság elfogadta a 2016. évi zárszámadást, a 2017. évi költségvetést, valamint a hozzárendelt feladattervet is.

Kapcsolódó cikkek

Ezek idén Hévíz borai

2017. március 30.