Gyerekek által faragott tökök lepték el Siófok főterét

Forrás: turizmus.com

 2022. október 25. 17:19

Siófok óvodáiból és iskoláiból közel 1100 gyermek nevezett az önkormányzat Kommunikációs és Turisztikai Irodájának felhívására és helyezte el a faragott tökből készült alkotásait a Fő téren.

Október 24-én délelőtt Siófokon a Fő teret megtöltötte a töklámpások fénye és az őszi hangulat. Több, mint 50 csoport és osztály vett részt a "tökös közösségformáláson," ahol a városi könyvtár és a Kálmán Imre Művelődési Központ dolgozói kreatív foglalkozásokkal szórakoztatták a gyerekcsoportokat. A résztvevők értékes ajándékokkal térhettek vissza az iskolapadba az önkormányzat, valamint partner vállalkozások és siófoki cégek jóvoltából: kis szerencsével akár osztálykirándulást vagy pizza partyt is nyerhettek a gyerekek.

siofok_tok

Közel 1100 gyerek vett részt a tökfaragásban

Fotó: Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal

A Fő tér művelődési központ előtti sarkában található óriás szalmakanapé installáció köré helyezte el minden érkező osztály az általuk kifaragott tököt, melyek közt igazi remekművek is akadnak.

Az egyedi, kreatív lámpásokat november elejéig meg lehet csodálni Siófok központjában és akár egy őszi képet is készíthetünk a szalmakanapén háttérben a Víztoronnyal.

Az esemény bizonyította közösségformáló erejét, Siófok aktivitását a közösségi kezdeményezésekben, így biztosan lesz folytatás és hasonló aktivitások a nyár fővárosában, minden évszakban.