Gyerekeknek szóló érzékszervi kiállítás nyílt Kecskeméten

Forrás: turizmus.com

 2022. október 27. 09:56

A CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny 2022 őszén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a felsőoktatási intézményekben. A szervezők nem titkolt célja, hogy a győztes csapatok által felvázolt ötletek később megvalósulva a turizmus megújítását szolgálják – most egy ilyen sikernek lehetünk tanúi.

 

2021-ben a meghirdetett három kategória közül az „Aktív Turizmus" kategória győzteseként az Illatkalandorok csapata került ki. Ötletük egy szagláson alapuló érzékszervi túra volt, amely játékos módon, illatpumpák segítségével ismerteti meg a gyerekekkel, fiatal résztvevőkkel az egyes illatokat és azok történetét, így adva egyedi élményt a felfedezésnek.

 

A verseny után a koncepció Fauszt Májó vezényletével, illetve a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány szakmai kooperációjával együtt rálépett a megvalósítás útjára. Hosszas egyeztetéseket követően először körvonalazódott a pontos program, megszületett a végleges helyszín és az egyedi illatpumpák is gyártásba kerültek a plakátokkal és szórólapokkal anyagokkal együtt.

A kiállítás 2022. október 21-én végül Kecskeméten, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban nyílt meg, főként gyerekekre és diákokra fókuszálva, illetve a más korosztályból érdeklődők számára egyaránt.

Az Illatok Kalandjátéka helyszíne

Fotó: MTSZA

Az illatkaland során a résztvevők kideríthetik, hogy képesek-e felismerni és megnevezni a különféle illatokat, miközben játszva tanulhatnak a szaglás és szagérzékelés bámulatosan összetett jelenségéről.

A játékosoknak a kihelyezett, illatpumpákkal ellátott állomásokon egy-egy rejtélyes illatot kell felismerniük és beazonosítaniuk. Az illatos kihívás teljesítéséhez kíváncsiságra, fürge észre és persze kifinomult orra van szükség, de ha minden illatot sikerül beazonosítaniuk, akkor sikerrel teljesíthetik az izgalmas túrát. A helyszínről és a programról rövid kedvcsináló videó is készült, ami ITT tekinthető meg.

Belépéskor a látogatók szöveges játékkártyákat kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. Az egyedülálló kiállítás talányos illatfeladványokkal, mesebeli történettel és tudományos érdekességgel várja a fiatalokat és kísérőiket egyaránt.

Az ILLATOK KALANDJÁTÉKA interaktív kiállítás és játék 2022. október 21-től 2022. november 5-ig látogatható a Hírös Agóra Kulturális Központban, hétfőtől szombatig 9-18 óra között.

A program Facebook eseménye ITT érhető el.

A program weboldala ITT érhető el.

A CheckINN weboldala: https://check-inn.hu