Gyereknapi űrutazás, 10D mozi és bábosok a debreceni Kultúrparkban

Forrás: turizmus.com

 2020. május 26. 14:49

Május utolsó hétvégéjén – amely pünkösdhétfővel háromnapossá egészül ki – a gyermekeké lesz a főszerep az idén 60 éves Nagyerdei Kultúrparkban, ahol izgalmas programokkal és számos újdonsággal várják a családokat.

Május 31-én, vasárnap a Vojtina Bábszínház Társulatával közösen szervezett program keretében óránként útjára indul majd a Kultúrpark zenélő csacsifogata, amely gólyalábasok és bábosok menetével színesedik. A társulat emellett délelőtt és délután is bábelőadást tart Vitéz László – Az elásott kincs címmel a Vidámpark Vitéz László-színpadán. Debreceni hobbimodellezők jóvoltából pedig látogatók megismerkedhetnek majd az autómodellezés rejtelmeivel is.

A gyermeknapi hosszú hétvégén vidámparki újdonságokból sem lesz hiány. Továbbra is várja a virtuális kalandok szerelmeseit az új 10D mozi és a szórakoztató testmozgási lehetőséget kínáló Icaros, de visszatér a kínálatba a gyermekek nagy kedvence, a pónilovaglás is. Mindemellett a nagyközönség végre kipróbálhatja majd a megújult Apollo-X-et (korábbi nevén Meglepetést), amely az űrutazás földöntúli élményét kínálja az érdeklődő "asztronautáknak".

Három napig tart a gyereknap a Nagyerdei Kultúrparkban

Fotó: Nagyerdei Kultúpark

A jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel az intézmény külön óvintézkedésekkel is készül erre a különleges alkalomra: a vendégforgalom jobb elosztása érdekében a hosszú hétvégére kinyitják az Oláh Gábor utcai állatkerti bejáratot is, továbbá javasolják az online jegyvásárlást, amely a sorban állás elkerülésének köszönhetően nemcsak biztonságosabb, de gyorsabb és kényelmesebb bejutást is biztosít. A létesítmények és játékgépek fertőtlenítése pedig – ahogy az újranyitás óta folyamatosan – fokozott rendszerességgel történik.

Állatkerti, illetve vidámparki belépővel valamennyi programelem megtekinthető, gyermeknap alkalmából pedig az intézmény ajándék kisvasúti körrel kedveskedik minden 14 év alatti látogatójának.