Szerelmi bájital és középkori erotika a gyulai várban

Forrás: MTI

 2022. február 06. 11:29

Egyedi játékokat, gasztronómiai élményeket és páros programokat kínál a Valentin-naphoz kapcsolódva a Szerelmesek hetén a gyulai vár és az Almásy-kastély.

A kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Fekete-Dombi Ildikó tájékoztatása szerint a február 14-i Valentin-napi vacsorán háromfogásos, látványos menüsorral készülnek, de a gyulai alapanyagokra épülő, különleges ételsort élményelemekkel is kiegészítik.

"Lesz gyertyafényes tárlatvezetés és néhány titkos üzenetet is felfedünk az egykori legyezőnyelvből".

Különleges programok várják az érdeklődőket a gyulai várban a Szerelmesek hetén

Fotó: Facebook / Gyulai vár

Február 19-én habcsókot lehet készíteni a Csemegetárban, közben a ma már furcsának tűnő, korabeli illemszabályokkal is megismertetik az érdeklődőket.

A vár gyertyafényes tárlatvezetései február 12-én és 19-én királyok és királynék szerelméről, valamint a középkori erotikáról szólnak majd. "De igazán izgalmasnak ígérkezik a középkori szerelmi bájitalokról szóló előadás is, amelyen egy főzetet meg is kóstolhatnak majd vendégeink" - emelte ki Fekete-Dombi Ildikó.

A kastélyban és a várban is játékot szerveznek párok részére: a kiállítóterekben elrejtett szimbólumokat kell megtalálni, majd a pároknak együttműködve megfejteniük. Lesz szeretetszív-keresés a kastélyparkban és ügyességi játék is a várban.