Gyógyfürdő japán módra

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 18. 17:54

A világ egyik legkülönlegesebb spa-birodalmában, a Tokióhoz közeli Hakone Kowakien Yunessun komplexumban meg lehet mártózni kávéban, zöld teában, vörösborban, de a híres ázsiai levesben, a ramenben is.

Ezek nemcsak akkor tesznek jót, ha megisszuk, hanem ha bele is merülünk – állítják az üzemeltetők. A létesítményben különböző „tematikus medencék” találhatók, lehet például úszkálni egy sötét barlangban, amiben csak a világító halak foszforeszkálnak, és nem hiányoznak a természetes hőforrások sem.

A zöld tea, a kávé és a vörösbor egyaránt tartalmaz antioxidánsokat, amelyek jótékonyak a bőrnek, enyhíthetik a ráncokat és tisztító hatással bírnak.  A Hakone Nemzeti Parkban található fürdő látogatóinak azt tanácsolják, hogy nyugodtan feküdjenek a vörösboros fürdőben, és lélegezzék be a párát, mert az egészséges és nyugtató hatású. Inni persze nem tanácsos ezekből, de a fürdő éttermeiben persze meg is kóstolhatják a nedűket, amiket a palackok rejtenek.

Vörösboros fürdő Japánban

Fotó: turizmus.com

A gyógyhely egyben egy hatalmas szórakoztató park is, nem hiányoznak a különféle szaunák, csúszdák és úszómedencék, amelyekből gyönyörű kilátás nyílik a hegyekre.

Ahogy az alltomresor.se cikkírója megjegyzi, ha mégis inkább sörös hordóban szeretne pancsolni, annak sincs akadálya, de akkor a Misugi Resortot érdemes választani, ami Tokiótól északra, néhány órás utazással érhető el.