Gyógyhellyé válna Bogács

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2018. január 03. 18:39

A 2016-ban gyógyfürdő címet kapott bogácsi fürdőt a következő időszakban három ütemben újítják meg.

Az elsőt már el is kezdték, 300 millió forint önerő felhasználásával a régi öltözőket és a főbejárati épületet a mai kor  igényeinek megfelelően alakítják át és bővítik.

A tervezés-, valamint a közbeszerzési pályázat után, egy miskolci kivitelező és csapata dolgozik az építkezésen - tudta meg szerkesztőségünk Jacsó Zoltán fürdőigazgatótól. - A korábbi válfás öltözők helyébe korszerű, szekrényes öltözők kerülnek. A régi épületen tetőteret alakítanak ki, valamint egy új épületrésszel is megtoldják azt. A tetőtérben a gyógyfürdő irodái és a dolgozók öltözői kapnak majd helyet.


Bogácsi fürdőzők a januári napfényben

Fotó: Mentusz Károly

A munkákat várhatóan május végére fejezik be, és a létesítményt júniusban adják át a vendégeknek.
A fürdő azonban addig is folyamatosan működik, miután konténeres öltözőket biztosítanak a fürdőzőknek.

Ezt követi majd a fejlesztési projekt második üteme, melynek keretében egy fedett élményfürdőt létesítenek, melynek a tervei szintén elkészültek már. Ezt 2020-ig ugyancsak önerőből szeretnék megvalósítani. Miután az irodák új helyre kerülnek, ezért a régi épületet - a Kisfaludy-terv keretében - új szobákkal bővítik és komfortosítják szálláshelyeknek. Erre az elmúlt év őszén  támogatásra nyújtottak be pályázatot, amelyet az idén elbírálnak.

Az elképzelések szerint a  fejlesztési projekt harmadik üteme -  amely a szolgáltatások bővítésére egy wellness-részleg kialakítását irányozza elő -, a 2020 utáni időszakban várható.

Így néz majd ki nyártól a gyógyfürdő

Fotó: Mentusz Károly

Az elmúlt évet jelentős eredményekkel zárták a 70 fokos gyógyvizű bogácsi fürdőben, ahol 300 ezer látogatót fogadtak. Közülük a fürdő szálláshelyein - a kempingben és az apartmanokban - 76 ezer vendégéjszakát töltöttek el a kikapcsolódásra vágyók. A vendégek egyharmada külföldről érkezett, főleg Lengyelországból, Szlovákiából és Németországból, a többi pedig magyar volt.

A közel hatvan éve Bogácson talált termálvizet, a mozgásszervi betegségek kezelésére alkalmazzák, és ma már kilenc szabadtéri-, valamint egy fedett medencével várják a vendégeket. Télen viszont csak négy medencét működtetnek.

Nemrég megpályázták a gyógyhelyé nyilvánítását, melynek az előkészületei a szakértők bevonásával el is kezdődött. A korábbi fejlesztések hatására a gyógyfürdő napjainkban eredményesen gazdálkodik. A további beruházásokkal pedig a bevételek növekedésére számítanak.