Gyógyhelyfejlesztés indul Szigetváron

Forrás: MTI

 2018. április 03. 14:15

Több mint 670 millió forintos beruházással, túlnyomó többségében európai uniós forrásból komplex gyógyhelyfejlesztés kezdődik Szigetváron.

A szigetvári gyógyfürdő és a vár szomszédságában mintegy 380 négyzetméteres új vendégfogadó épület és rekreációs park létesül 2019 júniusáig. Az épületben egyebek közt turisztikai tájékoztatórendszert és játszóházat alakítanak ki, szabadtéri játszóteret és szabadidőparkot hoznak  létre, továbbá kerékpárokat, úgynevezett airwheel-eket és nordic walking felszerelést, valamint rendezvénysátort és két, egyenként csaknem 150 fős lelátót szereznek be – ismertette a részleteket a projekt nyitórendezvényén Gálosi Gábor, az MSB Zrt. vezető projektmenedzsere.

A szigetvári vár légi fotója

Fotó: Wikimedia Commons

A fejlesztés víziójának egy olyan komplex turisztikai-kulturális termék kialakítását nevezte, amely a „félnaposból legalább kétnapos” idegenforgalmi célponttá alakítja a baranyai várost. Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára szerint a projektnek köszönhetően a 11 ezer fős város százezreket hívhat magához, hogy egyedi értékeivel gazdagítsa látogatóit.

Fazekas Róbert, a Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlésének fideszes alelnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy Szigetvár fejlesztésére több mint 1,5 milliárd forint jut a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top), 1,7 milliárd forint pedig az Emberi erőforrás-fejlesztési operatív program, illetve a kulturális tárca forrásaiból. Kitért arra is, hogy, 2022-re elkészülhet az M60-as autópálya Barcsig tartó meghosszabbítása.

Kapcsolódó cikkek