Gyógyító borok, zene tánc és gasztronómia IX. Gyógy-Bor Napok és Büki Gasztrofesztivál

 2014. július 23. 13:57

Július 23-án kezdődött a nyár egyik legrangosabb büki eseménye, a IX. Gyógy-Bor Napok és Gasztrofesztivál, amely az idei évben a Szent György napjától egészen Szent Mihály napjáig tartó színes kulturális rendezvénysorozat a KultúrWellnes – Büki Kultúr Kúra részét képezi.

Az ötnapos fesztiválon a helyi értékek és hagyományok felvonultatásán túl fontos szerepet kap a magyar zene, tánc, bor és gasztronómiai bemutatása és támogatása is. A programokon való részvétel a rendezvény teljes időtartama alatt ingyenes.

A IX. Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztivál sokszínű kínálatát tükrözi, hogy a rendezvénysorozat elnyerte a „Nyugat- dunántúli régió kiemelt kulturális- és örökségturisztikai rendezvénye" címet, a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat–dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága által kiírt pályázaton.

 

A fesztivál az idei esztendőben, a büki TDM szervezet nyertes LEADER pályázatának köszönhetően egy további programnappal bővül. A turisztikai egyesület a pályázati úton beszerzett faházakat és kiállítói standokat ingyenesen bocsátja a szervezők rendelkezésére, valamint a pénteki LEADER nap keretében a legkisebb korosztály részére ingyenes mesevonat programot is indít. Az esti órákban a Karak, Cimbaliband, valamint a Firkin együttes koncertjein vehetnek részt a látgatók, este pedig a Cabo Wabo Party Band utcabáljával zárhatják a napot.

További információk: www.visitbuk.hu