Gyógyturizmus Prágától Dubajig

Forrás: turizmus.com

 2016. április 20. 13:44

Két gyógyturizmussal foglalkozó szakmai eseményt is rendeztek az elmúlt egy hétben, Kelet-Európa, illeve az Öböl-országok térségének lehetőségeiről.

Prága adott otthont a 2. Medical Tourism CEE szakmai konferenciának, amelyen a résztvevők a régió lehetőségeiről és lehetséges termékeiről vitáztak. Az alapvetően kelet-európai résztvevők olyan termékekről is hallhattak bemutatót, mint a rák megelőzését támogató speciális egészségbiztosítási csomag. Puczkó László egészségturisztikai szakértő az integratív gyógyítás szolgáltatási és kommunikációs lehetőségeit boncolta az egészségturizmus áttekintéséről szóló előadásában.

Néhány nappal később, április 17–19. között rendezték meg Dubajban a 2. Családi Orvosi Konferenciát, amelyen az orvosszakmai előadásokon kívül a nyitó szakértői panel a gyógyturizmus és a családi orvoslás lehetséges kapcsolatait elemezte. A panelben részt vett a Dubaji Egészségügyi Hatóság vezetője, a gyógyturizmus meghatározó szakmai folyóiratának (IMTJ) kiadója, valamint Puczkó László is, akik felhívták az emirátusok háziorvosainak figyelmét arra, hogy ők lehetnek azon megbízható hírmegerősítők, akikhez a gyógyturizmus iránt érdeklődő emirátusbeliek a web mellett elsőként fordulnak. Számukra nagy szükség lenne a gyógy- (és egészség-) turizmus alapvető formáinak, szolgáltatásainak és lehetséges célterületeinek a bemutatására, hiszen ezen információk területén jelentős hiányok mutatkoznak.