Közel 300 milliós támogatásból fejleszti a turizmust Gyomaendrőd

Forrás: MTI

 2023. december 12. 17:10

Hét fejlesztésre összesen csaknem 1,3 milliárd forint támogatást kapott Gyomaendrőd, ezen belül két projekt a turizmushoz köthető.

Csaknem 1,3 milliárd forintból valósíthat meg hét fejlesztést a Békés vármegyei Gyomaendrőd. A támogatásokat Toldi Balázs polgármester tájékoztatása szerint a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) pluszból nyerték el.
Ezen belül a turizmus fejlesztésére 292 millió forintot kapott a város, amelyből 2025. február végéig két fejlesztést hajtanak végre.

A Fűzfás-zugi holtágon kialakított horgász versenypályán egy 170 négyzetméteres kiszolgáló létesítmény épül, amellyel a horgászturizmust szeretnék fellendíteni.

A tájházat is fejlesztik

Fotó: gyomaendrod.com

A gyomai városrészen található tájházban – felújítást és belső átalakítást követően – a Gyomán született Kállai Ferenc nevéhez köthető Tanú című filmben látható gátőrház elevenedik majd meg. A szomszédos épületben vadászati kiállítótér és közösségi tér lesz, ahol Váry József vadászati életútját és a településre hagyott vadászati hagyatékát mutatják majd be.

A polgármester tájékoztatása szerint ennél a projektnél csak jövő év elején várható a közbeszerzés kiírása.