Megújult az Eötvös park és a Generációk Háza Győrben

Forrás: MTI

 2023. szeptember 26. 12:10

Megújult Győrben az Eötvös park és a Generációk Művelődési Háza a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból kapott csaknem 600 millió forintból, valamint 16,8 millió forint önkormányzati önrészből – közölte a győri önkormányzat.

A fejlesztés során a város központjában található Eötvös parkban árnyékoló, lombhullató és klímatűrő fasorokat, cserjesávokat alakítottak ki, kiépítettek egy futókört, napozóágyakat, köztéri padokat, okospadokat helyeztek ki és felújították a sétányokat.

A Generációk Művelődési Házában a felújítás klímatudatos és energiahatékony üzemeltetést tesz lehetővé. Megújították a pinceszintet, kicserélték a homlokzati nyílászárókat és a bejárati portált, megújították a tetőszerkezetet, továbbá részben kicserélték az épület gépészeti és villamos rendszerét.

Megújult a Generációk Művelődési Háza

Fotó: Dézsi Csaba András / Facebook

 

Új foglalkoztató helyiségeket alakítottak ki azzal, hogy beépítették a padlásteret, így lehetőség nyílt a szakkörök és klubok további színesítésére. Emellett részben akadálymentesítették az épületet azzal, hogy egy lifttel bárki számára elérhetővé vált a padlástér. Lefedték továbbá a belső udvart, hogy a területet az év minden évszakában használni tudják.

A projektet a Generációk Művelődési Háza és a győri önkormányzat konzorciumában, az elmúlt három évben valósították meg.