Győr: sport, rendezvények és konferenciák

Forrás: turizmus.com

 2015. március 01. 20:02

Győr 2007 óta kiemelt figyelmet fordít a turizmusra, nem véletlen hát, hogy a vendégéjszakák száma 2009 óta megduplázódott, így a város 2014-ben bekerült az ország 12 leglátogatottabb települése közé.

Eközben a folyamatosan emelkedő turisztikai adóbevételt az önkormányzat az idegenforgalmi marketingre és fejlesztésekre forgatja vissza – hangzott el az Utazás kiállításon tartott sajtótájékoztatón.

Győr tavaly igen eredményes évet zárt, és a város vezetése mindent megtesz azért, hogy a sikerek hosszú távon is megmaradjanak – mondta Radnóti Ákos alpolgármester. A tavaly megnyílt multifunkcionális sportcsarnok és uszoda nem csak a sport, hanem a rendezvények kiszolgálására is kiválóan alkalmas, és a város már nagyon készül a 2017-es ifjúsági olimpia rendezésére, amely helyszíneinek utóhasznosítására is gondolnak.

Jakab Petra, Győr idegenforgalmi referense a konferenciaturizmus jelentőségére, valamint az üzleti szállodák összefogására hívta fel a figyelmet, a témában külön katalógus is készült az Utazás kiállításra. Mi több, a standon külön Business Corner is várta a partnereket, ahol a szállásadók és a rendezvényhelyszínek képviselői mellett a Látogatóközpont munkatársaival is találkozhattak.

Tóth Zsuzsanna, a Látogatóközpont vezetője elmondta: idén Győr nyerte el az országos Tourinform-találkozó rendezési jogát, ami kiváló alkalom lesz a város széleskörű kínálatának bemutatására.