Győrben már forog, Szegeden máris indul az óriáskerék

Forrás: turizmus.com

 2018. november 15. 14:28

Győr új büszkeségét néhány napja indították el a Dunakapu téren ­s máris a városiak kedvence az 50 méter magas monstrum. A Szeged Eye pedig a jövő héten áll „forgalomba” a Széchenyi téren.

A győriek óriáskereke – az 50 méter magas, 30 gondolás, 180 fő befogadására alkalmas szerkezet – egy olyan újabb kuriózum, amely a város EKF-pályázatával is összefügg, ugyanis azon a napon adták át, amikor az Európa Kulturális Fővárosa 2023-as pályázat 2. fordulóját benyújtották a minisztériumba.

Aki felül rá, új látószögből csodálhatja meg Győr különleges és értékekkel teli belvárosát, a történelmi városmag utcácskáit, a folyók találkozását, vagy éppen a szakrális kincseket rejtő Káptalandombot – adja hírül a gyorplusz.hu portál.


Aki felül rá, új látószögből csodálhatja meg Győr különleges és értékekkel teli belvárosát

Fotó: gyorplusz.hu

A győri óriáskerék november 29-ig hétfőtől csütörtökig 14 és 21 óra között, pénteken és szombaton 11-től 22-ig, vasárnap pedig 11-től 21 óráig tart nyitva, de az adventi időszakban tovább bővül a nyitvatartási idő.

 

Hamarosan óriáskerekezhetünk Szegeden is

A Szeged Eye – melyet a hétvégén kezdenek összeszerelni – a Széchenyi téren áll majd – írja a SZEGEDma.

A közel negyven méter magas óriáskerék több ezer alkatrésze Németországból érkezik, a tízemeletes panelháznál is magasabb építményt a városháza és a bíróság közötti átjáróban állítják fel a szakemberek. A nyitott kabinos, 140 férőhelyes Szeged Eye-ra először november 23-án szállhatunk fel, utoljára pedig január 6-án, vasárnap ülhetünk rajta.

Hétközben várhatóan 14 és 21 óra, hétvégén 12 és 21 óra között, január 1-jén pedig hajnali 4 óráig üzemel majd az előzetes tervek szerint.

 

Kapcsolódó cikkek