Gyula nem zár be télre

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 14. 17:38

A legnagyobb szállodák tulajdonosaival és igazgatóival, valamint az apartmanok, panziók érdekképviseletét is ellátó Gyulai Idegenforgalmi Egyesület vezetőivel egyeztetett a város polgármestere a téli kilátásokról.

Görgényi Ernő Facebook-bejegyzése szerint a találkozón alapvetően két téma került szóba. Az első az volt, "hogyan látják az előttünk álló hónapok várható gazdasági folyamatait a szállásadók és tervezik-e a szálláshelyek bezárását. Egyetértettünk abban, hogy ha a város legvonzóbb turisztikai attrakciói, a Várfürdő, a vár és a kastély működni fog, akkor a szállásadók számíthatnak arra, hogy lesz elég vendég. A nagyobb szállásadók túlnyomó többsége nem tervezi az átmeneti bezárást sem, a téli hónapokban is nyitva lesznek és várják a vendégeket. Megkérdeztem, hogy a turisztikai attrakciók nyitvatartásával kapcsolatban mi a minimális elvárása a szállásadóknak, hiszen a legjelentősebb látnivalókat az önkormányzat működteti. Elhangzott, hogy a Várfürdő, a vár és a kastély nyitvatartása elengedhetetlen annak érdekében, hogy turisták érkezzenek városunkba" – olvasható a bejegyzésben.

Örülhetnek a szállásadók, nyitva lesznek télen Gyulán az attrakciók

Fotó: Facebook / Visitgyula

Kun Miklós igazgató elmondta, hogy nem tervezik a Várfürdő bezárását, csupán a gázzal fűtött 50-es uszoda nem lesz nyitva a téli hónapokban. Az elmúlt évtized fejlesztéseinek köszönhetően döntően a termálvíz hőjét hasznosítja a fürdő létesítményeinek fűtéséhez. Ennek arányát tovább fogják növelni újabb beruházásokkal. A tavaly kiépített napelemes rendszer is csökkenti a költségeket – derült ki a posztból.

Fekete-Dombi Ildikó igazgató arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a gyulai vár és az Almásy-kastély is nyitva lesz a tél során. Most segít igazán, hogy az Almásy-kastély hatalmas tereit geotermikus energiával fűti a város, a gázt be sem vezették a felújításkor.