A gasztroélményeket helyezik a központba Gyulán

Forrás: turizmus.com

 2018. január 12. 10:32

Idén 150 éves a Gyulai Húsipar és 10 éves a Gyulai Pálinkamanufaktúra, melyek kapcsán 2018-ban a kulináris értékek bemutatása kerül a város turisztikai kínálatának fókuszába.

A Gyulahús Kft. és a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft., valamint a Gyulai Pálinkamanufaktúra közös ajánlatot kínál a városba látogató vendégek és a gyulai szállásadók, szolgáltatók számára. Ennek első lépése egy sajtótájékoztató keretén belül megszervezett Gyulahús üzemlátogatás volt 2018. január 11-én, ahol értékelték a 2017-es évben folyó közös munkát. Az eseményre meghívták azokat a városi szolgáltatókat, akik az elmúlt évben munkájukkal segítették a gasztronómiai értékek népszerűsítését. A legaktívabb szolgáltatók közül a Corvin és Aqua Hotel, a Komló Hotel, a Park Hotel, a Hőforrás, a Lovagvár Apartmanok, a Fáskerti Panzió és a Gyulai Turisztikai NKft. Erkel Infopontja jelezte részvétei szándékát. E látogatási lehetőség gesztus volt a Gyulahús Kft. részéről, hiszen a cég csak kivételes alkalmakkor nyitja meg termelő üzemét a nyilvánosság előtt.

Gyula egyik kulináris értéke

Fotó: turizmus.com

A szervező Gyulahús Kft. és a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. a nyereményjátékot 2018-ban a Gyulai Pálinkamanufaktúrával együtt kívánja folytatni, kicsit újabb formában, nagyobb értékű nyereményekért.

A gyulai gasztroélmények kínálata tovább bővíthető más különleges gyulai finomságok felsorakoztatásával: dolgoznak az olyan csomagok összeállításán, melyekkel többek között a Gyulai Pálinkafesztiválra és a Kézműves Sörfesztiválra érkező vendégek itt tartózkodását tehetik élménytelibbé.