Ha ősz, akkor Siófoki Halfesztivál

Forrás: turizmus.com

 2017. október 02. 18:39

A Siófoki Halfesztivál őszi kulturális és gasztronómiai rendezvény, ahol idén is minden a halról szól. Október 6-tól három napon át gasztronómiai élmények, főzőversenyek és bemutatók, változatos kulturális események és családi programok várják a látogatókat.

Lesznek neves fellépők, koncertek, kézművesek, látványos akváriumok. Ezerötszáz literes bográcsban fő majd a halászlé, a Halkorzón pedig akár Nyurgambóczot is kóstolhatnak.

Október 6-án, pénteken, a fesztivál első napján este kezdődnek a programok.A Kálmán Imre Kulturális Központ (KIKK) előtti téren felállított Nagyszínpadon 18.00 órától folk és pop műfajban szól a zene. Először az Egerszegi Akusztik lép fel, majd 20.30 órától Szabó Balázs Bandája. A Víztoronynál felállított Kisszínpadon17.00 órától a The FreakEnd pop-rock koncertje hallható.

Október 7-én, szombaton, a Nagyszínpadon 13.25-kor kezdenek a fellépők: a Siófoki Sportgimnasztika Egyesületet követően az X-Press TSE akrobatikus rock&roll és hiphop bemutatója látható. A Siófoki Jeratel Hastánc Stúdió, vagyis Pirgl Enikő és tanítványai 14.20-tól lépnek fel. 14.55-től egy órán át a Diótörő Balett Egyesület tagjai táncolnak.16.00 órától a Katáng zenekar kelta-magyar népzenével örvendezteti meg a hallgatókat, őket a Salsa Veszprém Tánciskola és Karibi Táncház váltja 17.30-kor. 19.00 órától pedig Caramel ad másfél órás koncertet, majd a Balkan Fanatik következik.
A Kisszínpadon 17.00 órától a Blokk együttespop-rock számokkal szórakoztatja a közönséget.

Október 8-án, vasárnap a színpadi műsorok 14.00 órakor indulnak. A helyiek közül a Siófoki Amatőr Művészeti Egyesület fél órás mazsorett bemutatóval készül, majd a Kid Rock & Roll akrobatikus rock&roll és pompom táncát láthatják. 15.00 órától a Győrtánc Táncosai a swing világából adnak egy kis ízelítőt.

A Víztorony közeli üzletsor előtt, a Hal Korzón 14.00-15.00 óra között zajlik a Street Food verseny Sági Szilárddal, amelynek eredményhirdetésére 17.15-kor kerül sor. Ezt követően a Mary PopKids zenél, 20.00 órától pedig a Lóci Játszik következik.

A Kisszínpadon16.00 órakor indul az élet a Popdealers zenekarral.

A rendezvény további különlegessége a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája által készített Nyurgambócz, amely a fesztivál tematikájához illeszkedve halas Street Food ételként debütál.

A Hal Korzón többféle különleges halételt kóstolhatnak a kitelepülő helyi és vidéki halas vendéglátósok jóvoltából.

A rendezvény ingyenesen látogatható.www.kikksiofok.hu