Ha valaki Janssent kapott harmadik oltásként, beutazhat Máltára

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 12. 15:53

Nem kell karanténba vonulniuk azoknak a keleti vakcinával oltott turistáknak, akik 3. oltásként a Janssen oltóanyagát kapták meg legalább 14 nappal az érkezés előtt.

Sokan kénytelenek voltak lemondani máltai utazásukról, mert a szigorú máltai beutazási feltételeknek nem tudtak megfelelni - közölte lapunkkal a Máltai Idegenforgalmi Képviselet.

A Sinopharmmal és Szputnyikkal oltottak is karantén nélkül utazhatnak be Máltára, ha harmadiknak a Janssen vakcináját veszik fel

Fotó: 123rf.com

Málta álláspontja továbbra is az, hogy csak a teljesen beoltottakat engedik be karantén nélkül Máltára, feltéve, hogy az oltást az EU által elfogadott vakcinával végezték és az illető az összes adagot megkapta érkezés előtt legalább 14 nappal és rendelkeznek megfelelő oltási igazolással, a magyarok esetében EU digitális Covid igazolvánnyal. Eszerint - többek között - keleti vakcinákkal beoltva sem lehet a kötelező 14 napos karantén nélkül beutazni Máltára (negatív PCR-teszt eredménnyel sem!).

Jó hír azoknak, akik kezdetben keleti vakcinával lettek beoltva, de az augusztustól felvehető 3., ismétlő oltásként egyadagos Janssen vakcinát kapnak, mert ezen oltást követően, ha eltelt a szükséges 14 nap, és az EU digitális Covid Igazolványban szerepel a Janssen mint oltóanyag és a beadás dátuma, akkor ők már szabadon, azaz kötelező karantén nélkül utazhatnak Máltára.

FONTOS: a beutazáshoz továbbra is szükséges magunkkal vinni a személyi okmányon túl:

  • EU digitális Covid Igazolvány (teljes beoltottság minimum 14 napja
  • EMA által elismert oltóanyaggal)kitöltött "Health Declaration Form" - (2. oldal!)
  • előzetesen, online kitöltött Passenger Locator Form - erre válaszul, emailben kapott QR kódot (célszerű az egész választ) ki kell nyomtatni és magunkkal vinni
  • állapotos nőknek és egészségügyi okból kifolyólag nem olthatóknak angol nyelvű orvosi igazolással kell előzetesen kérni a belépési engedélyt emailen - részletek itt.