Kültéri élményelemekkel és látványkonyhával is bővül a Hagymatikum

Forrás: turizmus.com

 2023. december 18. 12:22

Elkezdődött a makói Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegének műszaki átadás-átvételi eljárása a kivitelező, a műszaki ellenőr és az önkormányzat munkatársainak részvételével.

A műszaki szemle során felmerülő javítási feladatokra a kivitelező 2024. január 31-ig kap határidőt, és januárban kezdődik a próbaüzem is, közölte Facebook-oldalán a hírt Makó polgármestere.

A fejlesztés keretében kialakítanak egy ételudvart látványkonyhákkal, a fürdőt kültéri élményelemekkel ellátott zöldterületekkel is bővítik.

A Makovecz Imre által tervezett Hagymatikum Makó jelképe és büszkesége

Fotó: Facebook

A családi élményzóna nyitott medencével, csúszdával, vízi mászófallal, hullámmedencével és kiúszós élménymedencével gazdagodik. A beruházás részét képezi egy nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas, lelátóval és melegítőmedencével ellátott uszoda – írja a szegeder.hu.

A Hagymatikum Makovecz Imre által tervezett egyedülálló organikus épületegyüttese Makó jelképe és büszkesége.

Facebook-oldalán a fürdő három nyelven (magyar-angol-román) tájékoztat az új élményrészről: „Gyógyfürdőnk teljes közösségével azért szorgoskodunk nap mint nap, hogy a lehető legrövidebb időn belül megnyithassuk kedves vendégeink előtt az új élményrész kapuit, és elérhetővé tehessük számukra a megújult Hagymatikum minden részecskéjét a maximális kikapcsolódás, feltöltődés és szórakozás jegyében.”