Hajdúszoboszló szélesre tárja kapuit

Forrás: MTI

 2020. június 26. 11:06

A koronavírus-járvány miatti három hónapos bezártság után Hajdúszoboszló készen áll arra, hogy kinyissa kapuit a turisták előtt – mondta a fürdőváros polgármestere csütörtökön, a város szezonnyitó sajtótájékoztatóján.

Czeglédi Gyula közölte: kutatást végeztek a törzsvendégek körében, akiknek 82 százaléka határozott igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy felkeresik-e idén Hajdúszoboszlót, 15,5 százalék gondolkodik rajta, és csupán 2,5 százalék mondta azt, hogy semmiképpen nem megy nyaralni.
Fontos információnak nevezte a polgármester azt is, hogy a megkérdezettek kétharmada a magánszálláshelyeket, panziókat, apartmanokat részesíti előnyben, és csak a vendégek egyharmada megy szállodába.
A Kisfaludy-program keretében jelentős számú magánszálláshely újul meg Hajdúszoboszlón idén, és biztosít minőségi ellátást a vendégeknek – tette hozzá a polgármester.
Czeglédi Gyula kiemelte: alaposan felkészültek arra, hogy mind a közterületeken, mind a fürdőben biztonságos körülmények között fogadják a vendégeket, és élménnyé tegyék a hajdúszoboszlói tartózkodást: a programokkal nagy csoportosulásokat nem hoznak létre, de a város különböző pontjain folyamatosan kínálnak valamilyen kulturális, sport-, vagy gasztronómiai programot.

Ötből négy törzsvendég idén is szívesen felkeresné Hajdúszoboszlót

Fotó: Facebook

Majoros Petronella alpolgármester jelezte: az önkormányzat felhívására mintegy 40 civil szervezet, helyi művészeti és alkotóközösség, művészeti intézmény "mozdult meg", aminek eredményeként hatvan nap alatt több mint 300 kulturális-turisztikai attrakciót kínálnak a nyáron a fürdővárosban.

Első rendezvényüket "Mű terem a téren, avagy műterem a téren" címmel a strand főbejáratánál tartják, ahol tizenegy kortárs festő munkáját követhetik alkotás közben egész nap a látogatók.
A tervezett programok között egyebek mellett népi és modern táncok, népzene, klasszikus és modern zenei koncertek, hagyományőrző és kézműves bemutatók szerepelnek, de újra megnyitják a szabadtéri mozit is – sorolta Majoros Petronella.
Kovács Gergely alpolgármester a sportrendezvények közül a hajdúszoboszlói lovasnapokat, a kamionos találkozót, a 30. Tour de Hongrie kerékpáros verseny befutóját, a veterán járművek bemutatóját és a Magyarország hat legjobb női teniszezőjének részvételével megrendezendő TOP6 tenisztornát emelte ki.


A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.