Hajdúszoboszlói összefogás az ukrajnai menekültek megsegítésére

Forrás: turizmus.com

 2022. február 28. 15:44

Hajdúszoboszló város turisztikai szervezetei, szakemberei, vállalkozói és Hajdúszoboszló Város Önkormányzata összefogott, hogy segítse az ukrajnai háború elől menekülőket.

A Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. (a helyi TDM-szervezet) felhívására több magánszálláshely ajánlotta fel apartmanjait és vendégházaiban lévő szobáit a Hajdúszoboszlóra érkező ukrán menekültek részére. A városban a Szép Ernő Kollégium után az Inn Hotel is megnyitotta kapuit a menedéket keresők számára.

A helyi TDM-szervezet továbbra is várja azon magánszálláshelyek jelentkezését, akiknek lehetőségük van és segíteni akarnak, azzal, hogy szállást biztosítanak a városba érkező ukrán családoknak – tájékoztatta lapunkat a szervezet. A felajánlásokat a szervezet ügyvezetőjének, Lévay Enikőnek az e-mail címére lehet megküldeni: levay.eniko@hajduszoboszlo.hu.

A város mellett helyi szállásadók és egy étterem is segíti az Ukrajnából érkező menekülteket Hajdúszoboszlón

Fotó: 123rf.com

A vendéglátó szektor is csatlakozott az összefogáshoz: a Lorena Étterem a Hőforrás utcán található egységében napi egy adag meleg ételt biztosít a városba érkező ukrán menekülteknek.

Az alföldi üdülőhelyre érkező és a határ mentén rekedt menekültek élelmiszerrel történő ellátását is segítik a hajdúszoboszlói vállalkozók és Hajdúszoboszló Város Önkormányzata.

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata csatlakozott a Tiszántúli Református Egyházkerület adománygyűjtéséhez, melynek célja a kárpátaljai magyarok és a háború elől menekültek megsegítése. A magyar gyógyhelyen gyűjtött adományokból a hajdúszoboszlói Református Egyházközség élelmiszereket vásárol a menekültek ellátására, élelmezésére. Kérik az adományozókat, hogy főleg azonnal fogyasztható élelmiszerekkel (konzervek, csomagolt húsárú, sajt, csomagolt pékáru) segítsenek. A gyűjtés helye és ideje: HKSZSZK Családsegítő Szolgálat (Kossuth utca 15.), február 28. – március 4.