Halász Judit-koncert és nagy sportválasztó a pénteken kezdődő Dunakeszi Feszten

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 01. 10:18

A város gyerekprogramokkal, zenével, tánccal, kézműves vásárral és gasztroudvarral ünnepel egész hétvégén.

Dunakeszin évek óta komoly közösségépítő tevékenység zajlik. A „Dunakeszi, a mi városunk” mottó szellemében a városvezetés a lakosokkal együttműködve többek között azon dolgozik, hogy a város ne csupán lakóhelye legyen az itt élőknek, hanem otthona is.

Ennek jegyében a város színes kulturális és sportrendezvények sorát kínálja egész évben. Az elmúlt hónapokban a Mozdulj, Dunakeszi! ingyenes edzéssorozat visszahozta a pezsgést a városba, ezt az EB szurkolói zóna, a Jam Jazz Fesztivál, a V4 Air Show és Veteránjármű találkozó, a Fissz Feszt, a Mozi Party és az augusztus 20-i ünnepség követte, de sokaknak kellemes élményt jelentenek a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar nyáresti előadásai is hónapról hónapra – írja közleményében a Dunakeszi Programiroda.

A városnak egész évben színes programkínálata van

Fotó: Dunakeszi Programiroda

A város következő nagy eseményére, a X. Dunakeszi Fesztre szeptember 3-4-5-én kerül sor a Dunakeszi Katonadombon, a Duna-parton. Lesz mesejáték, bábszínház és Halász Judit-koncert a gyerekeknek, napközben helyi és vendég tánc- és művészeti csoportok, zenekarok, sportcsapatok bemutatói várják az érdeklődőket. A nemzetek utcáján, a kiállítók között képviselteti magát Dunakeszi német testvérvárosa, Deggendorf is. További kikapcsolódási lehetőséget kínál az ételkülönlegességeket felsorakoztató gasztroudvar, a kézműves termékeket bemutató vásári forgatag, az aktív feltöltődést garantáló vidámpark.

Esténként a Cloud9+, a Wellhello, a Noxtalgia, a Magna Cum Laude, DJ Thomx&Theo és DJ Dominique gondoskodnak a fergeteges hangulatról. Vasárnap, a nagy sportválasztón kiemelt szerepet kap a Városi Sportegyesület (VSD) 21 szakosztálya, ahol minden gyermek kipróbálhatja magát a különböző sportágakban.

A show pénteken délután 17 órakor indul. A rendezvény helyszíne szombaton 17:30-ig, vasárnap 16:30-ig ingyenesen látogatható. A napközbeni programok után a technikai átálláshoz a terület rövid ideig tartó kiürítése szükséges, ezt követően az esti koncertekre jeggyel vagy Dunakeszi Kártyával lehet belépni. A jegyeket ITT lehet megvásárolni. 14 éves kor alatt és Dunakeszi Kártyával a belépés díjtalan. A belépéshez érvényes védettségi igazolvány is szükséges.

A Dunakeszi Feszt részletes programfüzete ITT érhető el.