A jelmezben érkező gyerekek 200 forintért mehetnek az Állatkertbe pénteken

Forrás: turizmus.com

 2022. október 25. 12:11

Halloweeni programokkal, köztük bátorságpróbával, rémmesékkel, boszorkánykonyhával, mérgező növények standjával, jövendőmondással, családi tökfaragással és filmvetítéssel várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert péntek este.

A jelmezben, arcfestéssel vagy töklámpással érkező 14 éven aluli gyermekeknek csak 200 forint lesz a belépőjegy, mindenki más 5500 forintos áron válthat jegyet az állatkerti halloweenre - írják az állatkert közleményében.

Bár Halloween, azaz mindenszentek előestéje csak jövő héten lesz, a budapesti állatkertben pénteken, október 28-án tartják meg az állatkerti ünnepséget. Napközben az állatkert az ilyenkor szokásos rendnek megfelelően lesz nyitva, majd kora este bezár, 18 órakor pedig újra kinyit, már az állatkerti halloweenre érkezők előtt. A programok 18 órától 22 óra utánig tartanak, az állatkert területét pedig 23 óráig kell elhagyni.
Mint kiemelik, este tízig több mint húszféle folyamatos program várja az érdeklődőket. A Főkapu térnél szelfiponttal, a Japánkertben bátorságpróbával és cosplay jelmezesekkel, a Barlangteremben élőszobrokkal és halloweeni kézműveskedéssel, az Ausztrál ösvénynél mikromágiával, a vombatkifutó mellett logikai asztallal és ördöglakatokkal, a Bagolyvárnál rémmesékkel, a Pákásztanya bejárata közelében boszorkánykonyhával, valamint félelmetes és mérgező növények standjával készülnek a szervezők.

A Piknik parkban jövendőmondó és mécsesek ösvénye, a Varázshegyben rovaros bátorságpróba, rémisztő arcfestés és állatkerti filmek vetítése, a Holnemvolt Várban pedig óriáspókháló-szövés várja a közönséget. Családi tökfaragás is lesz a Pálmaház teraszán és a Cápasuli közelében.
Mint írják, három helyszínen lesz TapiZoo, kézbe vehető állati "alkatrészekkel", és működnek majd a Vurstli zóna játékai, köztük a több mint 110 éves Schäftner-körhinta is. A kert több pontján találkozhatnak a látogatók gólyalábasokkal, és lesz állati kalandjáték is a Magyar Színházzal.

Az állatházak, beltéri bemutatóhelyek közül a Pálmaház, az Akvárium, a Krokodilház, az Ausztrálház, a Sárkányház és a Cápasuli lesz nyitva, valamint a Nagyszikla belsejében található Varázshegy mind a 16 bemutatótere is látogatható lesz.

allatkert_halloween

A jelmezben, arcfestéssel vagy töklámpással érkező 14 éven aluli gyermekeknek csak 200 forint lesz a belépőjegy

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

A különleges halloweeni hangulathoz az állatkert négy különböző pontján látványos fényfestés járul majd hozzá - olvasható a közleményben. Az est folyamán két alkalommal, 19 órai és 21 órai kezdettel tartanak oroszlánfóka show-t, cápa látványetetést, patásbemutatót, illetve bemutatják az állatkerti elefántcsaládot is.

Az érdeklődőket több ismeretterjesztő előadásra is várják, például a Cápasuli kulisszatitkairól, a holdkertekről és egyéb érdekes témákról. Mint kiemelik, a Főkapu téren 20 és 21 órakor "Szerencse kereke" kvízjáték, a Holnemvolt Várnál 20 órakor lószerszámos zsákbamacska lesz.

Három helyszínen három alkalommal háromféle tüzes produkció is látható lesz, köztük az Anima Prizma bemutatója, a Tűzfészek tűzzsonglőrjei és az Aserdus tűztánc.