Hamarosan indul a jegyértékesítés a Debussy–Ravel-maratonra

Forrás: turizmus.com

 2018. november 05. 14:51

A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös maratonján felváltva élvezhetjük Debussy és Ravel műveit egy teljes napon át.

Egy teljes nap, tizenegy koncert, maratoni zenei élmény, és két ikonikus zeneszerző. A 2019. február 3-i Debussy–Ravel-maratonra november 6-án délelőtt 10 órakor indul a jegyértékesítés.

Ismét egy alkalom, amikor nem csak egy koncert törtrészéig merülhetünk el egy-egy zeneszerző világában. A Müpa és a BFZ közös, immár tizenkettedik zenei maratonjának alaphangulatát első fellépőként az Amadinda Ütőegyüttes határozza meg, a Debussy által nagyra tartott jávai és bali gamelán zenével színesítve a klasszikus repertoárt. Ezután a MÁV Szimfonikusokkal hajózunk tovább Debussy Tengerén Csaba Péter vezényletével, az Egy faun délutánját pedig a Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában hallhatjuk Hollerung Gábor értelmezésében. A Noktürnöket a Pro Musica Leánykar közreműködésével játsszák.

Tizenegy koncertet és maratoni zenei élményt ígér a rendezvény

Fotó: turizmus.com

A Concerto Budapest Keller András vezényletével Debussy Boldog szigetéről az Elsüllyedt katedrálisba repít, a Pannon Filharmonikusokpedig a Daphnis és Chloé mellett Ravel balkezes zongoraversenyével készülnek, amelyet az Európában és Amerikában is rendszeresen turnézó, Liszt Ferenc-díjas Balog József játszik. A maratoni napot hagyományosan a koncertsorozat művészeti vezetője, Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar zárja, többek között Ravel Bolerójával.

A gyerekek a Lúdanyó meséiben merülhetnek el, a kamarazene szerelmesei pedig olyan előadókat hallgathatnak meg a Müpa Fesztivál Színházában, mint a sokszoros díjnyertes hegedűművész, Kelemen Barnabás és az argentin zongoraművész, José Gallardo, a kultikus zenepedagógus és zongoraművész, Rados Ferenc, vagy a nemzetközi kritika szerint is „tehetséges és elragadó” fiatal francia mezzoszoprán, Chloé Briot, akit az ugyancsak francia Vincent Balse kísér zongorán. A Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai is készülnek egy kamaraprodukcióval, melyben a fuvola és a hárfa egyaránt fontos szerepet kap.

Az egyik fellépő, a francia Chloé Briot

Fotó: turizmus.com

A BFZ és a Müpa közös maratonján korábban Csajkovszkij, Bach, Beethoven, Bartók, Mozart, Schubert, Dvořák, Stravinsky, Mendelssohn és Schumann, Brahms, legutóbb pedig Leonard Bernstein voltak a főszereplők.

A fenti programok mellett az Üvegteremben a nap során a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói adnak ingyenes koncerteket, a Müpa Előadótermében vetítések, a Zászlótérben pedig kiállítás várja a maratonra érkezőket.

A maraton napján a Müpában tizenegy, egyenként háromnegyedórás koncertet hallhatnak. A kamaradarabok a Fesztivál Színházban, a zenekari művek a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben hangzanak el.

Kapcsolódó cikkek