Hamarosan indul a Nemzeti Regatta

Forrás: turizmus.com

 2017. június 06. 15:10

Magyarország 38 települése a vitorláshajókban a Balaton vízén, 29 kondérban jellegzetes települési ízek, 14 település csatája a Sió csatornán sárkányhajókkal. Ezek a Nemzeti Regatta legfontosabb számai.

Célegyenesbe fordult a hétvégi Nemzeti Regatta előkészítése. A szervezők a tavalyi eseménynél is tartalmasabb szórakozást ígérnek minden kilátogató számára. A rendezvény alapját a települések között, a siófoki móló előtt a Balaton vízén zajló amatőr vitorlás pályaverseny jelenti, melyet a nézők a partról szabad szemmel is megtekinthetnek, óriáskivetítőn is követhetnek majd.

38 település nevezett az idei évben, ők a hazaúttal együtt összesen 8700 km-t utaznak majd közúton, hogy Siófokon megmérettessék magukat az ismét egyre népszerűbb és komoly nemzetközi eredményeket is felvonultató vitorlázásban. A legtávolabbról Füzér csapata érkezik, a Borsod-Abaúj Zemplén megyei település legénysége 800 km-t tesz majd meg, hogy bemutatkozzon a Balatonra irányuló reflektorfényben.


A hosszú útra a településeknek a vitorlást nem kell magukkal vinniük, hiszen minden csapatnak a szervezők biztosítják az egyfomra, ún. one design vitorlást és a szakértő kormányost. Minden vitorlásra 7 fős települési legénység ül fel a és így küzdenek meg a szombati előfutamokban, majd a vasárnapi negyeddöntőkben (24 csapat), az elődöntőben (12 csapat) és döntőben (6 csapat) a dobogós helyekért.

Látványos izgalmakat tartogat a Sió csatornán megrendezésre kerülő sárkányhajó verseny is, melyre az idei évben 14 csapat nevezett. A sorsolás már itt is lezajlott, a szervezőknek figyelembe kellett venni, hogy a települések melyik vitorlásfutamban érintettek, hiszen a sárkányhajós versenyzők nagy része ott is érintett.

A BAHART személyhajóinak döntő többsége Balaton-parti települések nevét viseli. A főszervező felajánlásából a győztes település egyik jutalma idén is az lesz, hogy a BAHART nagypénteken átadott legújabb hajója – a Nemzeti Regatta motoros – a következő szezonban az első helyezett település nevét viseli majd.

A Siófok város támogatásával megvalósuló szezonindító esemény kiváló lehetőséget biztosít a településmarketingre, míg a szurkolóknak, érdeklődőknek a gazdag és színes, ingyenes programkínálat miatt érdemes ezt a hétvégét Siófokon tölteni.