Hamarosan indul a szezon a budapesti strandokon

Forrás: turizmus.com

 2019. április 25. 11:42

Az idei strandszezonban elsőként a Palatinus, Dagály és a Paskál fürdők strandterületeit nyitják meg – április 27-én.

A 2018 októberében átadott Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő strandterületét várhatóan május 18-tól vehetik birtokba a nap és a víz szerelmesei. A hagyományos nyári strandok, a Római és Pünkösdfürdő június 2-án, illetve június 15-én nyitnak.

Június második felében adják át a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő strandterületét, ahol a felújított hullámmedence mellett helyet kap egy gyerek- és egy élménymedence is. A fürdő területén belül egy 100 állású parkolót alakítanak ki. A fürdő fedett részében 11 medence lesz (egy jódos, sós vízű termálmedence, gyerekmedence, kiúszós medence, a terápiás részlegen súly- és kádfürdők és Kneipp-féle taposómedencék). A belépők árai minimális mértékben, 0-100 Ft között növekednek, de természetesen továbbra is lesz lehetőség gyermek, diák és nyugdíjas jegyvásárlásra, illetve komoly kedvezményeket nyújtó családi belépők megváltására.

A Palatinus fürdő a Margitszigeten

Fotó: budapestgyogyfurdoi.hu

A kitűnő bizonyítványt szerző általános iskolai tanulóknak idén is ingyenes strandbelépővel kedveskednek a fürdők, amit a gyerekek a bizonyítvány mellé kapnak meg a tanévzáró ünnepségeken.

Az összes budapesti strandon továbbra is készpénzmentes fizetés működik, így a fürdő területén vásárolt termékekre (étel, ital, strandcikkek, stb.) készpénz helyett kizárólag a pénztárakban feltöltött kártyát, bankkártyát és elfogadóhelytől függően SZÉP-kártyát fogadnak el.

A nyár folyamán számos családi, sport és gyerekprogram teszi még színesebbé a strandok életét, hiszen számos hétvégén mind a hat strandon szórakoztató programok, sportolási lehetőségek várják az érdeklődőket. Két fürdő is idén ünnepli 100. születésnapját.

Június 15-én a Pala100 Fesztivál keretében fellép a Margaret Island együttes, valamint brazil tánc, capoeria és extrém sportbemutatók színesítik a programot. A gyerekeket izgalmas, szórakoztató játékok és programok várnak egész nap. Július 26-án, a Strandok Éjszakája alkalmából a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőben Retro Fesztivált rendeznek.