Öt helyszínen libegőzhetünk július 16-án éjszaka

Forrás: turizmus.com

 2022. július 08. 12:24

Öt különböző helyszínen lehet libegőzni július 16-án éjszaka. A Libegők Éjszakáját immár hatodik alkalommal koordinálja a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter.

Az esti és éjszakai libegőzés élményét a Mátrában két különböző helyszínen, valamint a Bükkben, a Budai-hegységben és a Bakonyban lehet kipróbálni – tájékoztattak a szervezők.

A Zugligeti Libegőn 19 órától éjszaka 1 óráig lehet a főváros éjszakai panorámájában gyönyörködni. A rendezvény külön erre az alkalomra szóló 3 000 forintos retúrjeggyel látogatható, mely akár elővételben is megvásárolható a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban. Az elővételben el nem adott jegyek a rendezvény napján már csak a helyszínen, a Zugligeti Libegőnél vásárolhatók meg 17 órától. Jegyek a libegő szállítási kapacitásának mértékéig, korlátozott számban állnak rendelkezésre.

Mátraszentistvánban, a Síparkban 11 órától este fél 9-ig lehet élvezni a libegőt, itt kerékpárszállítási lehetőség is van. A résztvevők vezetett Demecs Norbi-túrán vehetnek részt (erre a Demecs Norbi túrái oldalon lehet regisztrálni), street food ételekkel csillapíthatják éhségüket.

Eplényben, a Vibe Parkban reggel 9 órától éjfélig jár a felvonó. Hosszabban lesznek nyitva a vendéglátó egységek is.

Eplényben éjfélig lehet libegőzni július 16-án

Fotó: Síaréna Vibe Park

A Lillafüredi Libegőpark ezen a napon reggel 10 órától este 10 óráig tart nyitva. Tervezett programok: a hegyállomásról induló segway-es naplemente túra, a völgyállomáson erdei kisvasút mozdony makett bemutatása,  fotókiállítás a Bükkről, lufihajtogató bohóc, arcfestés 18–21 óra között.

Sástó / Mátra Libegő: Az Oxygen Adrenalin Park a szokásos nyitva tartás szerint, azaz 9 órától este 7-ig, a libegő pedig meghosszabbított nyitva tartással éjfélig üzemel. A libegőre az utolsó felszállás 23:30-kor történhet. A naplemente aznap 20:34-kor várható.

Sátoraljaújhelyen, a Zemplén Kalandparkban a libegő továbbra is átépítés alatt van, azonban a bobpálya ezen a napon éjfélig üzemel.