Hamarosan újranyithat Amerika, várnak a nemzeti parkok

Forrás: turizmus.com

 2020. június 02. 17:09

Amerika idén ősszel ideális úti célnak ígérkezhet a szakmabeliek szerint. Az USA legbiztonságosabb látnivalói egyelőre a nemzeti parkok, amelyek akár lakóautóval is felfedezhetők.

Amerikában mára visszaálltak a dolgos hétköznapok, és bár a határok még nem nyíltak meg a külföldiek előtt, a turizmus újraindulását vetíti előre, hogy korlátozásokkal ugyan, de újra kinyitott a Yellowstone és a Grand Canyon Nemzeti Park – állítja közleményében a Discover America Hungary.

A Grand Canyon Nemzeti Parkot április 1-jén zárták le a látogatók előtt, akik május közepe óta fokozatosan térhetnek vissza megcsodálni a gigantikus sziklaképződményeket.

Hasonló a helyzet a Yellowstone Nemzeti Parkban is, amely március 24-én zárta be kapuit. A park Wyoming állambeli, déli része június 1-jétől újra látogatható, a Grand Canyonnal ellentétben itt elérhetőek a mosdók, a kirándulóösvények és a sétányok is. A montanai és idahói részek egyelőre zárva maradnak, ahogy nem üzemelnek még a táborhelyek és az éjszakai szállások sem.

A látogatók fokozatosan térhetnek vissza a Grand Canyonba

Fotó: Pixabay

Ez az átmeneti lazítás azonban már előrevetíti, hogy a tengerentúlon is megtették az újranyitás felé vezető első lépéseket. Aki tehát amerikai vakációról ábrándozott, és ezt a tervét meghiúsulni látta, azt még az idén kellemes meglepetés érheti a Discover America Hungary szerint.  Reálisan a nyár második felére vagy ősz elejére jósolható a nemzeti parkok teljes újranyitása – az őszi szezon egyébként az időjárás és az utazási feltételek szempontjából is a legoptimálisabb a parkok bejárásához. Az óriási, érintetlen természetvédelmi területek a koronavírus szempontjából is biztonságos, “távolságtartó” kalandozást garantálnak.


Lakóautóval a legpraktikusabb nekivágni

Az Egyesült Államok és ezen belül a nemzeti parkok felfedezésének nagyszerű módja a lakóautóbérlés. A kényelem és a kedvező ár mellett nyomós érv erre a filmekből ismert, hamisítatlan amerikai életérzés is – hívta fel rá a figyelmünket Farkas Miklós, a Lupus-Travel utazási iroda vezetője.

Nem kell a véletlenre bíznunk magunkat, hiszen a lakóautó már hónapokkal korábban lefoglalható. A bérléshez és a lakókocsis utazáshoz érdemes segítséget kérni egy hozzáértő utazási irodától, hogy ne érjen meglepetés a helyszínen.

"Az útvonaltervezés nagyon fontos, mert a távolságok sokkal nagyobbak, mint európai viszonylatban. Érdemes online útvonaltervezők (pl. Google Maps) vagy más appok segítségével azt is nyomon követni, éppen mely útvonalak járhatóak” – adott egy jó tanácsot az utazási szakértő.