Hamarosan várvédőkké válhatnak a gyerekek a Palotanegyed új játszóterén

Forrás: turizmus.com

 2024. május 08. 17:15

Hamarosan újabb játszótér nyílik a Budavári Palotanegyedben a Déli kertek lankáin. A Déli rondella és a Buzogánytorony különleges történelmi környezetében már elindultak a munkálatok, a vár témájú játszótéren a gyerekek akár várvédőkké is válhatnak majd.

A Palotanegyedben a családokat pihenőhelyekkel, mosdókkal és pelenkázókkal várják, tavaly el is nyerték a Családbarát Emlékhely díját, a Várkert Bazár pedig gyakran várja a legkisebbeket is, gyerekprogramokkal. "Célkitűzéseink sorába illeszkedik a Déli kertek lankáira tervezett új, vár témájú játszótér. Ha a család már bebarangolta az újjászülető palotanegyedet, ezek a fából készült tornyok, hidak és játékok lehetőséget adnak majd a kicsiknek is, hogy átéljék a várvédés izgalmait a Déli rondella és a Buzogánytorony különleges történelmi környezetében" - közölte a Várkapitányság.

jatszoter_var

A körbekerített játszótéren padokat, fedett pihenőt is kialakítanak majd a megpihenni vágyó szülők és nagyszülők számára

Fotó: Várkapitányság NZrt.

A tervezés és kivitelezés során fokozottan figyelnek a környezetbe illő, természetközeli megjelenésre, természetes anyagok felhasználására, valamint a már a helyszínen álló fák védelmére, hogy a játszótér harmóniában legyen a környező zöld területekkel - írják. A körbekerített játszótéren padokat, fedett pihenőt is kialakítanak majd a megpihenni vágyó szülők és nagyszülők számára.