Hangversenyek barokk kávé mellett

Forrás: turizmus.com

 2017. június 08. 12:13

Magyar-horvát együttműködésben szervezik meg szeptember 22. és október 2. között Varasdon a 47. Barokk estéket. Aki ellátogat a koncertekre, egyben megismerkedhet kevésbé ismert horvátországi kastélyokkal és templomokkal is.

A fesztivál védnöke Kolinda Grabar-Kitarovic, a Horvát Köztársaság elnöke.

Az ünnepélyes megnyitóra a varasdi székesegyházban kerül sor, amelyen a Purcell kórus és az Orfeo zenekar lép fel, Budapestről. A Hangverseny barokk kávé mellett című program keretében ismét egy budapesti formáció, a Marquise együttes lép színpadra a Trakoscan kastély Vitézi termében.

Bizonyára nagy érdeklődés kíséri Varnus Xavér és Barnkopf Balázs orgonakoncertjét a székesegyházban, amelyen a Varasdi Horvát Nemzeti Színház művészei is közreműködnek. Bach műveinek és Pilinszky János költeményeinek ötvözetét ígérik a szervezők.

A varasdi Trakoscan kastély vitézi termében egy budapesti formáció, a Marquise együttes lép színpadra

 

A további koncerteken közreműködnek többek között a Pannon Filharmonikusok, a Sonatores Pannoniae Barokk Rézfúvós Együttes, a szombathelyi Barokk Zenekar, a Varasdi Kamarazenekar, a Musica Profana, a Camerata Garestin.

Varasd környékén is több helyen kerül sor hangversenyekre, mint például Ludbreg, Krapina, Prelog, Novi Marof, Krizevci Belec és Zlatar településeken.

Számos rendezvényre a belépés díjtalan. Részletek felől a www.vbv.hr honlapon lehet tájékozódni.